Презентація для учнів старших класів на тему: "Техніка "Мої 100 бажань"

Про матеріал
Матеріал призначений для старшокласників та дорослих для формування вміння осмислювати свої мрії та бажання, ставити перед собою цілі та досягати їх.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

алгоритм виконання. Техніка „МОЇ 100 БАЖАНЬ”

Номер слайду 2

Техніка „мої 100 бажань”– це вправа для визначення бажань і цілей. Ви складаєте докладний список бажань, з нього обираєте найсильніші. А далі – вам легко скласти список цілей та пріоритетів на найближчий місяць, півроку і рік. Люди, які регулярно досягають своїх цілей – переможці. Їх відмінна риса – це звичка обмірковувати і структурувати своє життя. Вони регулярно планують і складають графік їх реалізації: на тиждень, на місяць, на півроку і рік. Цей навик приходить не відразу – він вимагає уваги і праці.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

НАЛАШТУЙТЕСЯ НА СКЛАДАННЯ СПИСКУЗнайдіть комфортне місце. Нехай вас не відволікають звуки, люди. Це може бути ваша кімната або тихе місце на природі. На півтори–дві години вимкніть телефон, побудьте наодинці з собою. Можна включити приємну музику.

Номер слайду 5

ПИШІТЬ БАЖАННЯ НА АРКУШІ ВІД РУКИ. ДАЙТЕ ВІДПОВІДЬ НА ЗАПИТАННЯ (слугують в якості підказки для генерації ідей):•Що я хочу зробити?•Що я хочу спробувати?•Чого я хочу навчитися?•Які мої матеріальні бажання?•Що я хочу змінити?Точність – це необов'язкове правило, важливіше увійти в потік і писати те, що приходить на розум і серце. Записуйте на лист заповітні, незвичайні та альтернативні бажання. Навіть якщо здається що бажання нереальне, або неадекватне — все одно запишіть його. Будьте чесні самі з собою.

Номер слайду 6

ОЦІНІТЬ КОЖНЕ ЗАПИСАНЕ БАЖАННЯ БАЛАМИ ВІД 10 ДО 0, ДЕ:• 10 - вкрай важливе і хвилююче бажання. • 0 – несуттєве бажання, реалізація якого не змінить життя. Бажання з балами 10 і 9 – найважливіші для вас, на даному етапі. Виділіть їх маркером, перепишіть в щоденник, або наклейте на холодильник. Ваш список бажань – готовий.

Номер слайду 7

НАЙЗАПОВІТНІШІ БАЖАННЯ ПЕРЕФРАЗУЙТЕ В ЦІЛІ Додайте до них дати і терміни, максимально заповніть додатковою інформацією – тобто, конкретизуйте. ЗБЕРЕЖІТЬ СВОЇ 100 БАЖАНЬЯкщо не оригінальну, то цифрову версію на комп'ютері. Через 6 місяців – перегляньте список, викресліть виконане. Поверніться до списку ще через півроку і знову викресліть. Решту виписуйте знову, доповнюючи новими бажаннями.

Номер слайду 8

Вправа дає поштовх для розвитку і самореалізації. Поки ваші бажання спочивають в розумі, а не на папері - вони здаються нездійсненними і невпорядкованими. Іноді просто забуваються. Написавши їх, ви зрозумієте – нічого складного. А коли ви бачите цілі, то знаєте, куди необхідно рухатись. Для чого потрібна практика „100 бажань”

Номер слайду 9

Готово!ВПЕРЕД ДО МЕТИ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Пірус Світлана
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
14 грудня 2023
Переглядів
545
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку