Презентація для уроку по новелах О.Генрі

Про матеріал

Презентація розроблена для дистанційного уроку по новелам "Дари волхвів" та "Останній листок" О.Генрі

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Світова новела. О`Генрі «Дари волхвів»«Останній листок»

Номер слайду 2

Новела (з італ. Novella) - різновид оповідання. Невеликий епічний (прозовий) твір про незвичайну життєву подію з несподіванимфіналом.

Номер слайду 3

О`Генрі, справжнє ім`я – Вільям Сідней Портер

Номер слайду 4

Дари волхвів 1905 Словом «волхви» українські книжники перекладали біблійних чаклунів, трьох царів, магів, які прийшли до немовляти Ісуса. ?1. Коли найчастіше в Україні згадують про волхвів (трьох царів)?Чи зустрічаються ці персонажі в новелі О`Генрі?

Номер слайду 5

Делла та Джим?2. Доведи, що герої живуть дуже скромно? ?3. Скільки отримував Джим на тиждень, скільки платили за помешкання??4. Які цінні речі були в подружжя.

Номер слайду 6

Цар Соломон — згідно з біблійною Першою Книгою Царів, один із найбільш могутніх, розумних та заможних царів давньої держави Ізраїль. Цариця Савська, дізнавшись про мудрість і славу Соломона, «прийшла випробувати його загадками».?5. Чому Делла та Джим вважали себе багатшими за царів?

Номер слайду 7

? 6. Що продали Джим та Делла, щоб придбати подарунки коханим?

Номер слайду 8

?7. Поясніть, що герої подарували один одному, як це використовувати? В чому іронія ситуації?

Номер слайду 9

?8. До чого тут волхви??9. Чому автор називає Джима та Деллу наймудрішими??10. Доведи, що «Дари волхвів» – новела.?11. Як, на вашу думку, марна або виправдана була жертва героїв?

Номер слайду 10

Історична довідка. Зовнішність Делли автор списав зі своєї дружини Етол. Дружина О. Генрі тяжко хворіла, він перебував закордоном, переховуючись від ув’язнення. Не маючи грошей, вона продала свою мережану шаль і купила чоловіку різдвяний подарунок ― золотий ланцюжок для годинника, який вислала йому поштою. А він продав годинника, щоб придбати квиток і приїхати до неї.

Номер слайду 11

Останній листок, 1905новела

Номер слайду 12

1234І. Як по'вязані ці ілюстрації зі змістом новели «Останній листок»?

Номер слайду 13

4 Що об`єднало Сью та Джонсі?1235 Чому, на думку лікаря, у Джонcі мало шансів на одужання?Які плани на майбутнє у Джонсі?Що мріяв намалювати Берман?Чому останній листок залишився на стіні?ІІ. Відповісти на питання

Номер слайду 14

ІІІ. Завдання. Підібрати репліки для ілюстрацій з коміксу.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯПо новелі «Дари волхвів»відповісти на 5 питань (всього питань 11, потрібно обрати 5 будь-яких). Відповідаємо письмово чи усно і надсилаємо вчителю аудіо- чи фотофайл. По новелі «Останній листок» виконатиабо І (по ілюстраціям), або ІІ (по питанням), або ІІІ (по коміксу) завдання. Відповіді надіслати в Classroom.

pptx
Додано
2 лютого 2021
Переглядів
5655
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку