презентація до бібліотечного уроку з краєзнавства

Про матеріал
Краєзнавство в шкільній бібліотеці:краєзнавча подорож "Визначні пам'ятки Одеси"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Визначні пам'ятки Одеси Презентація бібліотекаря Одеської ЗОШ №23 Кобивнікової Олени Вячеславівни

Номер слайду 2

В рамках проведення Місячника шкільних бібліотек «Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нові традиції та цінності» з учнями початкових класів проведено краєзнавчу подорож Одесою

Номер слайду 3

Під час заняття діти ознайомились з історією нашого міста. Найбільше учнів зацікавила історія такої визначної пам'ятки нашої культури та архітектури, як Одеська Національна Наукова Бібліотека

Номер слайду 4

Пропоную до вашої уваги маленький уривок нашого заняття

Номер слайду 5

У цьому році Одеса відсвяткувала – 227 день народження. Традиційно датою заснування Одеси вважають 2 вересня 1794 року.

Номер слайду 6

Часи правління містом герцога Рішельє, графа Ланжерона, князя Воронцова сміливо можна назвати дорослішанням і розквітом Одеси.

Номер слайду 7

В Одесі з’явилися власні сади, театр, ліцей великий порт, місто щорічно розросталося широкими вулицями та бульварами, на яких кращі архітектори Європи зводили розкішні палаци.

Номер слайду 8

Герцог де Рішельє в Одесі почав озеленення, було прокладено безліч вулиць, збудовані собор, синагога, католицька церква, театр, дві лікарні та Благородний виховний інститут (зараз Рішельєвський ліцей).

Номер слайду 9

При графі Воронцові в Одесі заявилися новий театр, біржа, археологічний і художній музеї, водопровід, трамвай, безліч банків і готелів та наукова бібліотека.

Номер слайду 10

Історія бібліотеки розпочалася 13 вересня 1829 року. За поданням графа Воронцова імператор Микола І видав наказ, який дозволив заснувати в Одесі міську публічну бібліотеку. Це була перша в Україні публічна бібліотека.

Номер слайду 11

Спочатку для новоствореної бібліотеки були виділені кімнати у будинку присутніх місць на Приморському бульварі. У 1883 році для бібліотеки було побудовано окрему будівлю.

Номер слайду 12

У 1907 році бібліотека ще раз переїхала у спеціально побудовану для неї споруду, яка була одним із кращих зразків бібліотечної архітектури в країні.

Номер слайду 13

Сьогодні Одеська Національна Наукова Бібліотека є провідною книгозбірнею країни, книжкові фонди налічують понад 5 000 000 одиниць.

pptx
Додано
18 листопада 2022
Переглядів
257
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку