Презентація до Дня джинсів

Про матеріал
Презентація про історію виникнення Дня джинсів та чому почали відзначати цей день в останню середу квітня. Презентація містить цікаві факти про джинси.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

24 квітня - День джинсів (деніму)

Номер слайду 2

Чому саме сьогодні День джинсів?День деніму або День джинсів відзначається в останню середу квітня. Історія заснування цієї щорічної кампанії почалася в 1998 році. Тоді італійський суд виправдав 45-річного чоловіка, який зґвалтував 18-річну дівчину. З точки зору суддів, жертва сама дала згоду на інтим. Аргументом було те, що дівчина була одягнена у вузькі джинси, які неможливо зняти сторонній людині, а це значить, що вона допомагала себе роздягнути.

Номер слайду 3

Історія набула розголосу. По всьому світі відбулися акції протесту, спрямовані на боротьбу зі зґвалтуваннями. Першими виступили працівниці італійського парламенту. Вони надягли джинси та інші вироби з деніму та тримали плакати з написами «Джинси: алібі для зґвалтування».

Номер слайду 4

Яке слово зашифроване?

Номер слайду 5

Денімособлива бавовняна тканина саржового переплетення. Слово «денім» у сучасному розумінні — це міцна тканина, яка з початку дев'ятнадцятого століття виробляється в Сполучених Штатах з бавовни Best. Product

Номер слайду 6

Джинси. Які вони???

Номер слайду 7

Які вони???Джинси. ЗручніСтильніПрактичніСучасніКласні

Номер слайду 8

Хто придумав джинси?У 1853 році американський підприємець Леві Стросс опинився на вулиці, маючи в своєму розпорядженні лише рулон парусини. І щоб вижити в цьому божевільному світі Дикого Заходу, він почав шити штани які раніше не шив, але спостерігав як це робив батько.

Номер слайду 9

Визначте скільки років тому з’явилися перші джинси. Яке це було століття?Завдання

Номер слайду 10

Правильно!!!Перші джинси з’явилися 171 рік тому, адже2024 - 1853 = 171 Це була середина ХІХ століття

Номер слайду 11

«Levi Strauss & Co»У 1853 році також була заснована компанія «Levi Strauss & Co»До речі, досі найбільш відомий у світі виробник джинсів носить його ім'я - levi's

Номер слайду 12

Важливо зауважити одну з ключових особливостей джинсів. Це спосіб кріплення кишень мідними заклепками, завдяки чому кишені практично неможливо випадково відірвати.

Номер слайду 13

Levi's показала найстаріші у світі джинси 1873 року. Порахуйте скільки років цим джинсам

Номер слайду 14

Як ви гадаєте чому джинси набули такої популярності?

Номер слайду 15

Люди, які працювали в золотих копальнях нерідко скаржилися на те, що їх штани незручні і швидко протираються. Саме в цей момент в Америці з'явився джинси. Вони виявилися надзвичайно зручними, і дуже довговічними. Власне, ці фактори і стали вирішальними в неймовірній популярності

Номер слайду 16

2024 року трендовими залишаються елегантна класика, практичність та універсальність. Тому жодних потертостей, рваних країв чи грубої фурнітури. А ти в тренді?

Номер слайду 17

Будь у тренді!Сфотографуйся в джинчах, підтримай рух проти насильства!

pptx
Додано
24 квітня
Переглядів
66
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку