ПРЕЗЕНТАЦІЯ ДО ДНЯ ПТАХІВ " ПТАХИ ЛЬВІВЩИНИ"

Про матеріал
28 слайдів про найпоширеніших птахів Львівщини та 1 слайд про червонокнижних птахів
Перегляд файлу

image

image

image

image

image

image

imageСойказвичайна – один з найпоширеніших лісових птахів Євразії. Її можна побачити в змішаних лісах та на луках. Раціон дуже різноманітний: комахи, ягоди, насіння, зерно, горіхами, жолудями, тому нерідко весною вони проростають. Завдяки хорошій пам’яті ці птахи з легкістю знаходять свої схованки..Подібно до інших представників родини Воронові, сойка звичайна – експерт у мімікрії. Вона здатна складати пісні зі звуків, які чує в навколишньому середовищі. При цьому цей птах імітує голоси як інших птахів, так і тварин, а також неприродні звуки (наприклад, газонокосарки).Цей птах – близький родич крука та ворони, та віддалений родич горобця. Цікавий факт! Пташенята сойки дуже швидко звикають до людини та при певному вишколі можуть розмовляти не гірше, ніж домашні папуги.

image

imageЧорний дрізд добре пристосувався до життя у найрізноманітніших умовах. У далекому минулому він був мешканцем гу стих дрімучих лісів, однак інтенсивні рубки л ісових масивів призвели до того, що тепер ц

ей птах без остраху хазяйнує в міських парка х і садах всього Європейського континенту.П

оширені птахи цього роду на території Європ и, Азії, Північної та Південної Америки, Афри

ки та Австралії. дані пернаті повні різних ціка вих і незвичайних рішень для захисту від во

рогів. Наприклад, дуже часто самка прикида ється слабкою або пораненою перед хижако м. Цей хід дозволяє захистити своє пташеня.

Мають характерним способом пересування

дрозди стрибають і одночасно присідають.

Рід дроздів нараховує 87 видів.

image

image

image

Дятел середній

Найбільше, що привертає увагу - це яскравочервона "шапочка". Він меншого розміру, ніж звичайний та сирійський дятли і має дуже специфічний голос.

imageimageДятел середній, так само як і звичайний не роблять дупло в будь-якому дереві: при побудові вони надають перевагу мертвим деревам, якщо їх достатньо в лісі, особливо якщо на них ростуть трутовики; серед усіх дерев на гніздовій ділянці вибирають "грубші", тобто з більшим діаметром, ніж оточуюючий деревостан. Через ураження грибами, деревина стає мякшою, її легше довбати, що важливо для середнього дятла, адже м'язи в нього не такі сильні, як в більших видів дятлів.

image

image

image

image

image

imageЗЯБЛИК ЗВИЧАЙНИЙ - співочий птах, дуже численний та поширений на території Європи, західної Азії, північної Африки, Канарських островах і Мадейрі.Гніздиться і мігрує по всій території України, регулярно зимує на півдні та в Закарпатті, окремі особини і групи птахів взимку трапляються на решті території країни. Мешкає в лісах і парках всіх типів, часто біля самого житла людини.Дуже численний в Україні. Гні зда будує на деревах, маскуючи їх мохом лишайниками.Розміром зяблик трохи менший за горобця. Тривалість життя — 3 роки.Іноді відкладає яйця двічі протягом літа.

image

Українською

Світлина

Статус в Україні

Кречет

image

Рідкісний залітний

    Балабан                             image

 

Гніздовий, перелітний, зимуючий

Сапсан

image

Гніздовий, перелітний, зимуючий

   Ланер               image

 

Рідкісний залітний

Підсоколик великий

image

Гніздовий, перелітний

Підсоколик малий

image

Пролітний, зимуючий

   Кібчик                           image

 

Гніздовий, перелітний

Боривітер степовий

image

Рідкісний залітний

    Боривітер звичайний         image

 

Гніздовий, перелітний, зимуючий


 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

pdf
Додано
2 квітня 2023
Переглядів
448
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку