Презентація до інтегрованого уроку з природознавства і математики на тему " Космічна мандрівка"

Про матеріал

Презентація до інтегрованого уроку з природознавства і математики у 4 класі на тему " Космічна мандрівка" для успішного зосвоєння учнями елементарних уявлень про стан планет Сонячної системи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Планети Сонячної системи

Номер слайду 2

Меркурій

Номер слайду 3

Меркурій –найближча планета до Сонця. Вона здійснює оберт довкола Сонця всього за 88 днів. Це найшвидша планета, адже за рік вона «оббігає» навколо Сонця аж 4рази. Дні тут дуже жаркі й довгі (температура +400 С цілих 3 місяці ). Ночі — навпаки, дуже холодні -180 С. Меркурій – жовта планета,покрита шаром пилу і кратерами.Там немає нічого живого. Одне лиш мовчазне і мертве каміння.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Венера

Номер слайду 6

Венера - друга планета від Сонця. Її відстань від Сонця від 107 до 109 млн. км.Ця планета найяскравіший об'єкт на небі після Сонця і Місяця. Венера повільніша від Меркурія,бо тільки двічі на рік обертається навколо Сонця. Температура на поверхні Венери найвища в Сонячній системі. За розмірами Венера майже така,як і Земля.

Номер слайду 7

Марс

Номер слайду 8

Марс - найближча до Землі планета (після Венери ). Його денна температура на поверхні нагадує земну. Це четверта планета від Сонця. Марс називають червоною планетою за його криваво -червоний колір. Марс є найбільш вивченою планетою після Землі. На нього здійснювало посадку більше космічних апаратів,ніж на будь - яку іншу планету.

Номер слайду 9

Юпітер

Номер слайду 10

Юпітер - найбільша планета Сонячної системи.Її маса удвічі більша за масу всіх планет,разом взятих. Юпітер не має твердої поверхні, на яку міг би сісти космічний корабель. На поверхні планети часто бушують грози з блискавками, спостерігаються завихрені маси червоних,коричневих і жовтих хмар. Тут дуже холодно. Відстань від Сонця від 741 до 816 млн. км.

Номер слайду 11

Сатурн

Номер слайду 12

Сатурн – друга за розміром планета Сонячної системи,яка у 850 разів більша за Землю.Постійні вітри тут в десятки разів сильніші, ніж на Землі, які ніколи не затихають. Планета Сатурн – королева планет.Складається із рідкого водню і гелію.Має рівну,немов покриту глазур’ю поверхню і оточений сяючим пояском кілець,які складаються з мі льйонів кам’яних уламків, покритих льодом.

Номер слайду 13

Уран

Номер слайду 14

Уран - Уран - сьома планета від Сонця..Здійснює повний оберт навколо Сонця за 84 роки.Уран дуже віддалений від Сонця тому на ньому дуже холодно.Влітку на урані Сонце не заходить 20 годин,а взимку ніч триває 20 годин; восени Сонце заходить і сходить кожних 9 годин. Поверхня Урану покрита океаном рідкого метану,що надає планеті блакитного кольору.

Номер слайду 15

Нептун

Номер слайду 16

Нептун - восьма планета від Сонця і четверта за розмірами планета Сонячної системи. На Нептуні,як і на Урані,є надзвичайно холодні океани рідкого метану,що надають йому дивовижно блакитного кольору з білими хмарами. На Нептуні дмуть найдужчі в Сонячній системі вітри. Як і Уран, Нептун має систему тонких кілець.Там також дуже холодно.Температура на поверхні Нептуна така сама як і на Урані.

Номер слайду 17

Плутон

Номер слайду 18

Плутон покритий льодом. Там дуже холодно: -210°С. Супутник Плутона Харон відкидає тінь на його крижану поверхню. Розміри Плутона порівнюють з розмірами Місяця. Він обертається довкола Сонця за 250 земних років. Орбіти Плутона і Нептуна перетинаються, тому астрономи не вважають Плутон планетою.

Номер слайду 19

Міжнародний астрономічний союз (МАС) в ПРАЗІ, 24 серпня 2006 року офіційно позбавив Плутон статусу планети. Після виключення Плутона з числа планет ця назва закріплена лише за вісьма небесними тілами: Меркурієм, Венерою, Землею, Марсом, Юпітером, Сатурном, Ураном і Нептуном. Згідно нової класифікації, Плутон відноситься тепер до категорії малих планет, або планетоидов.

Номер слайду 20

Земля

Номер слайду 21

Земля має форму кулі і складається з кам'яних порід. Понад 70 відсотків поверхні Землі знаходиться під водою. Атмосфера Землі складається в основному з азоту і кисню. Велика кількість води в рідкому стані робить Землю придатною для існування найрізноманітніших форм життя. Земля - єдине відоме на даний момент тіло Сонячної системи і Всесвіту, населене живими істотами.

ppt
Пов’язані теми
Природознавство, Розробки уроків
НУШ
Додано
18 січня 2018
Переглядів
1578
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку