Презентація до онлайн-уроку "Гаррі Поттер та філософський камінь"

Про матеріал

Презентація до уроку зарубіжної літератури у 5 класі. Додаткове читання. Джоан Роулінг "Гаррі Поттер і філософський камінь"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дж. К. Роулінг «Гаррі Поттер і філософський камінь»Межанська О. М.

Номер слайду 2

Джоа́н Ро́улінг, або Ро́лінґ (англ. Joanne Rowling; нар. 31 липня 1965), більш відома за своїм літературним псевдонімом Дж. К. Ро́лінґ (англ. J. K. Rowling) — британська письменниця, філантропка, сценаристка, кінопродюсерка. Найпопулярніша англійська дитяча письменниця початку третього тисячоліття, авторка серії романів про Гаррі Поттера, що отримала світове визнання, виграли низку нагород і вийшли накладом понад 500 мільйонів примірників.1997 p.1998 р.1999 р.2000 р. 2003 р.2005 р.2007 р.

Номер слайду 3

ВПІЗНАЙ ГЕРОЯ143298657121110

Номер слайду 4

«Ніколи не лоскочи сплячого дракона»

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Приблизно тисячу років тому — точна дата заснування школи невідома — школу Гоґвортс утворили чотири найсильніших чарівники того часу — Ґодрик Ґрифіндор, Гелґа Гафелпаф, Ровіна Рейвенклов та Салазар Слизерин. Побудували школу вони якнайдалі від Маґлів, оскільки в той час чаклуни зазнавали великих утисків. Кілька років вони працювали разом: відшукували магічну молодь та запрошували її для навчання в Гоґвортсі. Але згодом між ними виникли непорозуміння: Слизерин уважав, що учнів треба приймати вибірково. Він доводив, що магічні знання не повинні виходити за межі чарівницьких родин. Салазар Слизерин уважав, що чарівникам із маґлівських родин не можна довіряти. І згодом він залишив школу. На території школи, окрім замку, розташовані:хатинка ключника (Геґріда)Заборонений ліс (куди заборонено ходити учням через те, що там мешкають небезпечні істоти)озеро (де мешкає величезний кальмар)оранжереї (використовуються для занять з гербалогії)соварняполе для гри у квідич. Першокурснику легко заблукати в Гоґвортсі, проте навіть директор школи не знає всіх таємниць будівлі. Східці всередині Гоґвортсу постійно змінюють напрямок. Є таємні кімнати, а також удавані двері.

Номер слайду 7

БЛІЦ-ПИТАННЯ: Скільки років було Гаррі, коли до нього прилетіла сова із запрошенням на навчання? Хто передав Гаррі лист-запрошення до навчання? З ким найпершим зі школи познайомився Гаррі? Якою була сім'я Гаррі? Де жив Гаррі у будинку Дурслів? Де мав навчатися хлопчик та чому саме там?Чим маги відрізняються від маґлів? Коли здібності Гаррі проявилися вперше? Як Гаррі дістався у школу?Як звали друзів Гаррі? Коли Гаррі та Рон вперше побачили Герміону? У яку гру почав грати Гаррі у школі? Хто став суперником Гаррі у школі? Що охороняв триголовий пес? У що потрібно було зіграти у потаємній кімнаті, щоб дістати філософський камінь? Що допомагало магам чаклувати?

Номер слайду 8

БЛІЦ-ПИТАННЯ: Скільки років було Гаррі, коли до нього прилетіла сова із запрошенням на навчання? (11) Хто передав Гаррі лист-запрошення до навчання? (сови)З ким найпершим зі школи познайомився Гаррі? (з Хагрідом)Якою була сім'я Гаррі? (його виховувала сім’я Дурслів, з якої матір була рідною сестрою мами Гаррі)Де жив Гаррі у будинку Дурслів? (комірчина під сходами)Де мав навчатися хлопчик та чому саме там? (у школі магії Хогвортс, бо мав магічні здібності)Чим маги відрізняються від маґлів? (маги – чарівники, маґли – люди)Коли здібності Гаррі проявилися вперше? (у зоопарку, коли він розмовляв зі змією) Як Гаррі дістався у школу? (на поїзді Хогворст-експрес, через чарівну платформу дев'ять три четверті)Як звали друзів Гаррі? (Рон і Герміона) Коли Гаррі та Рон вперше побачили Герміону? (у потязі) У яку гру почав грати Гаррі у школі? (квідіч)Хто став суперником Гаррі у школі? (Драко Малфой)Що охороняв триголовий пес? (філософський камінь)У що потрібно було зіграти у потаємній кімнаті, щоб дістати філософський камінь? (шахи)Що допомагало магам чаклувати? (чарівна паличка)

Номер слайду 9

ПОЯСНИКРОССЕНС

Номер слайду 10

Напопулярніша гра у Хогвардсі…Згадай її правила

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Михайліченко Наталія Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Момот Ірина Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Литвин Олена Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Яковенко Тетяна Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Поворознюк Анна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
pptx
Додано
29 квітня 2022
Переглядів
6839
Оцінка розробки
5.0 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку