Презентація до УРОК ВІКТОРИНА « ЕКО - РОЗУМНИКИ ПОЄДИНОК ЕРУДИТІВ » Найпотужніші хімічні виробництва міста Києва та України

Про матеріал

Найпотужніші хімічні виробництва міста Києва та України

Презентація до УРОК ВІКТОРИНА « ЕКО - РОЗУМНИКИ ПОЄДИНОК ЕРУДИТІВ »

МЕТА:

Навчальна: Поглибити знання учнів по хімії, сформувати уявлення про тісний зв'язок хімії з іншими предметами та про важливість знань з хімії для освіченої, ерудованої людини, формувати відповідальне ставлення до довкілля і бажання брати участь у природоохоронній діяльності; узагальнити знання учнів з хімії та екології;

Розвиваюча: Привернути увагу громадськості до вивчення та розв'язання проблем екології.

Виховна:Виховувати екологічну свідомість, дбайливе ставлення до природи, виховувати екологічну культуру учнів, дбайливе ставлення до природи рідного краю.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Найпотужніші хімічні виробництва міста Києва та України

Номер слайду 2

Гірничо-хімічної промисловості —добувають сірку, калійну сіль, кухонну (кам'яну) сіль. Основна хімія представлена виробництвом мінеральних добрив, кислот, соди. Нафтохімічна промисловість в Україні представлена гумоазбестовою і сажевою галузями. До хімії полімерів належить виробництво хімічних волокон і ниток, синтетичних смол, пластмас, каучуку.

Номер слайду 3

Науково-дослідні інститути Києва. Фізичної хімії ім. Л. В. Писаржевського. Загальної та неорганічної хімії Колоїдної хімії та хімії води. Органічної хімії Хімії високомолекулярних сполукІнститут газу Біохімії ім. О. В. Палладіна

Номер слайду 4

У Києві хімічна промисловість представлена багатьма підприємствами, одне з яких - завод "Вулкан". Більше 50-ти років підприємство спеціалізується на виробництві деталей низу взуття. Акціонерне товариство "Лакма" - одне з найбільших в Україні з виробництва лаків та фарб. Завод "Укрпластик" виготовляє поліетиленову плівку та гнучкі пакувальні матеріали, які використовуються в харчовій та фармацевтичній промисловості. Це одне з найбільших підприємств у Східній Європі. У Києві працюють фармацевтичні підприємства: «Борщагівський фармацевтичний завод», «Дарниця», «Фармак». Десять років в Україні працює спільне українсько-американське підприємство «Джонсон». Воно випускає близько 30 видів товарів побутової хімії для дому. До найбільших підприємств хімічної промисловості м. Києва належать також "Хімволокно"

Номер слайду 5

Київське виробниче об'єднання "Хімволокно" введено в експлуатацію як фабрику віскозного шовку в жовтні 1937 року. Після закінчення Великої Вітчизняної війни фабрика була відновлена, та у 1946 році розпочато випуск віскозної нитки. На даний час підприємство виробляє поліпропіленовий шпагат з первинної сировини високої якості в асортименті від 500 до 7500 текс, гранулу поліпропіленову вторинну, яку використовують для лиття різноманітної гами деталей із пластмас (різноманітної тари, деталей для офісних крісел, бандажної стрічки поліпропіленової), шпагат для обв'язки ковбасних виробів та зшивання документів, тканину для офісних стільців та м'яких меблів, стрічку конвеєрну (транспортерну) харчову, сітку для батуту.

Номер слайду 6

ВАТ "Київський завод "РІАП" - промислове підприємство, якому вже більше 40 років розташоване в місті Києві. ПАТ `Київський завод РІАП` - випускає промислову хімічну продукцію, засоби автохімії та інсектициди.продукція:отверджувачі епоксидних смол гарячого та холодного отвержденияелектроліти для гальванопластикикомпаундихімреактиви для медичних, наукових та побутових цілейаналітичні препаратинабори стандарт-титрів для аналітичних цілей і РН-метрії - більше 30 найменуваньзасоби захисту рослинпестициди, інсектициди, фунгіцидизасоби боротьби з побутовими комахамипротивопедикулізні препаратиавтоаксесуари: авторідини, електроліт натрієво-літієвий, кислотний, калієво-літієвий, розчинники, склоомиваючі рідини. Технологічні періодичні процеси ведуться на обладнанні схем багатоцільового призначення та забезпечують проведення синтезів, екстракції, фільтрації, кристалізації, перегонок і сушок, тобто практично всіх процесів тонкого органічного синтезу. Для захисту довкілля функціонує система очисних споруд зі станцією нейтралізації промстоків.

Номер слайду 7

ЗАО "Кисневий завод" - один з найбільших виробників промислових та медични газів і рідин в Україні. Продукція:- кисень газоподібний та рідкий технічний і медичний - азот рідкий і газоподібний - аргон газоподібний - вуглекислота - газові суміші для зварювання, харчові- карбід кальцію та інш.

Номер слайду 8

СОЮЗ ХІМІКІВ УКРАЇНИОБ'ЄДНАННЯ ПІДПРИЄМСТВ ХІМІЧНОЇ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ. Розробка пропозицій та обґрунтування доцільності підготовки нормативних актів Координація дій членів Союзу на зовнішніх ринках хімічної продукції Проведення маркетингових, інжинірингових, екологічних та інших досліджень Організація та проведення заходів, спрямованих на пропаганду і рекламу науково-технічних досягнень та продукції підприємств-членів Союзу

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

pptx
Додано
4 травня 2018
Переглядів
2198
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку