Презентація до уроку

Про матеріал
Презентація проєкту на тему: "Людські чесноти. Доброта. Делікатність. Щедрість."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація проекту у 3 – Б класіЧервоногригорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Тема: Людські чесноти. Доброта. Делікатність. Щедрість. Вчитель: Козуб К. А.

Номер слайду 2

Мета: продовжити знайомити учнів з людськими чеснотами, вчити характеризувати події та явища, як прояв добра і зла, розкрити моральний зміст доброти; дати можливість відчути радість від творення добра іншим; розвивати мислення, творчу уяву, культуру спілкування; виховувати бажання завжди бути чуйними, добрими і справедливими. Обладнання: підручник і зошит “Я у світі”;сигнальні картки; таблиці; дидактичний роздатковий матеріал. Тип проекту – змішаний (інформаційний, творчий) Навчальні предмети: Я у світі, літературне читання, образотворче мистецтво. За кількістю учасників – колективний За тривалістю – короткотривалий Учасники проекту – всі учні класу, класовод. Очікувані результати: - дізнатися більше про добро та ввічливість; - оформити виставку художніх робіт з теми; - створити власні твори різних жанрів (вірші, казки).

Номер слайду 3

Групи дослідників: Група “Народознавці” Група “Чарівне перо” Група “ Юні художники” Група “ Театральна студія”. Завдання для груп: Група 1. “Народознавці”. Дібрати прислів'я та вислови про доброту. Група 2. “Чарівне перо”. Складання віршів про добро, складання казки “Добро і зло” Група 3. “ Юні художники”. Намалювати малюнки “Добро в моїй уяві” Група 4 “ Театральна студія” Інсценізація казки “Про маленького зайчика”

Номер слайду 4

Презентація роботи групи «Народознавці»Завдяки цій групі ми дізналися прислів'я про добро.

Номер слайду 5

Презентація роботи групи “Юні художники”. Мацан Анастасія “Голуб миру і добра” Лопатко Михайло “Моя мама”

Номер слайду 6

Лещенко Роман “Сонечко”Яковлєва Русаліна“Мої добрі друзі” Крат Карина “Веселка”

Номер слайду 7

Пожарський Владислав“Хмарка добра” Пфайфер Владислава “Квіточки”

Номер слайду 8

Презентація роботи групи “Чарівне перо” Доброта з роками не старіє Їй радіють і дорослі, і малі. Доброта від холоду зігріє, Бо вона як сонце у теплі.• Старайтесь робити добро,Щоб сердечко, як сонце цвіло.І день і ніч, і кожну хвилину. Це хорошою робить людину! (Усиченко Дарина)• Добро – це миле словоІ гарно так звучить. Я буду з ним дружити. І всіх добру учить. (Коцило Давид)• Гарна, кохана, рідненька -Це є моя найкраща ненька.Її люблю найбільше я,Бо вона – мамочка моя. (Лабунець Тимур)•

Номер слайду 9

• Вірш про матусю. Моя мама – найкраща в світі. Вона все-все зможе зробити. Вміє гарно малювати, Теплу шапочку зв'язати,На ніч казку розказати. В щічку ніжно цілувати. (Мальчевська Єлизавета)• Про добро. Хай, світом править доброта,Хай, творить тисячу чудес,Вона на цій землі свята,Вона сягає до небес.• Вірш про маму. Мама – як сонце, як квітка,Мама – як чисте повітря. Мама – це рарість, мама – це сміх,Наша матуся краща за всіх! (Башмакова Анастасія)

Номер слайду 10

Казка “Добро і зло” Одного разу зустрілися Добро і Зло. Добро запитало: - Що ти сьогодні доброго зробив? - Нічого. – відповіло Зло. - А чому ти нічого не зробило хорошого? –запитало Добро. – Хоч ти і Зло та повинно хоч би один день зробити щось добре.- Хоч один день? Гаразд, я спробую зробити щось добре – відповіло зло. Через декілька днів знову вони зустрілися. І Добро запитує:-Що ти доброго зробив?-Я допомогало мамі і татові. А ще, я нікого не ображало. – відповіло Зло.-Добре. Молодець! – похвалило Добро. Таким чином, Добро змогло перевчити Зло. І зла в світі стало набагато менше. (Данильченко Дар'я)• Казка “Добрий чоловік та злий чоловік” Жив колись на світі добрий чоловік. Він любив тварин та завжди допомогав старим людям. А навпроти доброго чоловіка жив злий чоловік. Він нікого не любив і нікому не допомогав. Якось добрий чоловік дізнався, що поруч з ним живе злий чоловік. Вирішив з ним познайомитися і пішов до нього. Злий чоловік був не задоволений тим, що до нього завітав гість. Він пригостив доброго чоловіка отруйним яблуком і той заснув. Коли добрий чоловік прокинувся, то був у темниці. Він почав просити про допомогу “чарівними” словами. Потім запропонував помиритися. І серце злого чоловіка відтало. Вони помирилися і з того часу злий чоловік став добрим. (Павленко Вадим)

Номер слайду 11

• Казка “Королівства Добра і Зла” Жили собі два королівства – Добро і Зло. Раптом в королівствах почали сперечатися. Одні говорили, що треба поводитися ласкаво і лагідно, а інші, що треба битися, вживати погані слова. І стали вони ворогувати. Бились, бились, а тоді один мудрий чоловік з Доброго королівства так голосно сказав: “Припиніть війну, так буде добре і вам, і нам!” Але Зле королівство ніяк не реагувало. Та ось з'явилася Добра Фея та припинила війну. Королівство Зла стало дружити з королівством Добра. Вони всі дякували за дружбу і мир Феї. (Білий Євдоким)

Номер слайду 12

Презентація роботи групи “Театральна студія” Інсценізація казки “Про маленького зайчика”

Номер слайду 13

pptx
Додав(-ла)
Козуб Катя
Додано
4 листопада 2021
Переглядів
317
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку