Презентація до уроку "Цивілізації Дворіччя: природно-географічні умови розвитку Шумеру та Вавилону"

Про матеріал

Презентація до уроку "Цивілізації Дворіччя: природно-географічні умови розвитку Шумеру та Вавилону", яка містить карти Дворіччя, історичні джерела (уривок із "Історії" Геродота про природно-географічні умови Дворіччя), додаткові завдання (заповнення таблиці).

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку. Цивілізації Дворіччя: природно-географічні умови розвитку Шумеру та Вавилону

Номер слайду 2

Робота з картою. Прокладання маршруту від міста Мемфіс на північний схід

Номер слайду 3

Територія Дворіччя

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Робота з історичним джерелом Давньогрецький історик Геродот про природно-географічні умови Дворіччя Усю Вавилонію, подібно до Єгипту, перетинають канали. Найбільший з цих каналів судноплавний, у південно-східному напрямі протікає він з Євфрату до іншої річки – Тигру. Із усіх країн світу, наскільки я знаю, ця земля родить, безумовно, найкращі плоди Деметри (злаки), а плодові дерева, навпаки, там взагалі не ростуть: ні смоківниця, ні виноградна лоза, ні маслина. Листя пшениці та ячменю досягають там чотирьох пальців завширшки. Мені добре відомо, що просо буває там заввишки з дерево, але я не буду розповідати про це, оскільки боюсь, що мені не повірять…. Оливкового масла вавилоняни не вживають, лише з сезаму. Повсюдно на рівнині ростуть там фінікові пальми, переважно родючі. Із плодів пальм готують хліб, вино, мед.

Номер слайду 7

Заповнення таблиці{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Параметри для порівняння. Давній Єгипет. Межиріччя. Клімат. Річки. Грунт Рослини. Корисні копалини

Номер слайду 8

Домашнє завдання. Опрацювати текст підручника §15 (пункт 1, с. 66-67)

pptx
До підручника
Всесвітня історія. Історія України 6 клас (Пометун О.І., Мороз П.В., Малієнко Ю.Б.)
Додано
6 листопада 2018
Переглядів
3631
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку