Презентація до уроку "Електрична напруга. Одиниця напруги. Вольтметр"

Про матеріал
Презентація до відкритого уроку "Електрична напруга. Одиниця напруги. Вольтметр". Використовується разом з уроком "Електрична напруга. Одиниця напруги. Вольтметр"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Те, чого сьогодні навчається в класі одне покоління, стане нормою життя наступного. А. Лінкольн 

Номер слайду 2

Електрична напруга. Одиниця напруги. Вольтметр.

Номер слайду 3

Формувати уявлення про електричну напругу та одиниці її вимірювання; Ознайомитися з особливостями та правилами вимірювання електричної напруги за допомогою вольтметра; Навчитися розв’язувати задачі; Навчитися складати електричні кола.

Номер слайду 4

І група За допомогою мережі Інтернет скласти опорний конспект в програмі Power Point до поняття «Напруга» ( означення, характеристикою чого вона є, чим визначається.) ІІ група За допомогою мережі Інтернет з’ясувати одиниці вимірювання напруги, фізичний зміст одиниці вимірювання, які кратні одиниці вимірювання існують і подати у вигляді 3-х слайдів презентації ІІІ група За допомогою мережі Інтернет з’ясувати яким приладом вимірюється напруга, його опис, як підключається до кола, як зображуєте на електричній схемі, яке максимальне значення може бути виміряне і представити результат у вигляді презентації.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Задача 1. Розглянути запропонований вам вольтметр і з’ясувати межі вимірювання, ціну поділки приладу, та одиниці вимірювання.

Номер слайду 9

Задача 2. Яку фізичну величину вимірює прилад, шкала якого показана на рисунку? Яка ціна його поділки? Які покази приладу?

Номер слайду 10

3. Практична задача

Номер слайду 11

“Мікрофон” Продовжте речення: 1. На уроці я дізнався…. 2. Найбільший мій успіх.. 3. Я не вмів, а тепер умію… 4. На наступному уроці я хочу…

Номер слайду 12

Домашнє завдання Опрацювати § 28. Повторити § 6. Вправа №28 І р. - №1 ІІ р. - №2, 3 ІІІ р.- № 4, 5 IVр.- №6, 7 Виконати дослідницько-пошукову роботу (Дізнатись) 1. Яка напруга подається у ваш будинок? 2. На акумулятор вашого мобільного телефону під час його зарядки?

ppt
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
До уроку
§ 28. Електрична напруга. Одиниця напруги. Вольтметр
Додано
24 квітня 2020
Переглядів
1057
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку