Презентація до уроку: "Класифікація будівель і споруд"

Про матеріал

Презентація до уроку : "Класифікація будівель і споруд" може використовуватись під час проведення уроків професійно-теоретичної підготовки будівельних професій.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Класифікація будівель і споруд. ДНЗ “Новоград-Волинське вище професійне училище”

Номер слайду 2

План1. Основні поняття про будівлі та споруди.2. Класифікація будівель за призначенням.3. Класифікація будівель за поверховістю.

Номер слайду 3

Основні поняття про будівлі і споруди. Будівлі – це різноманітність надземних споруд, які мають внутрішні простори, передбачені для деякого виду діяльності (житлові дома, заводські корпуси, будинки культури, підприємства побутового обслуговування і т.д.).

Номер слайду 4

Споруди – це будівлі, які складаються з несучих, а іноді й огороджувальних конструкцій і призначені для виконання різних виробничих процесів, зберігання матеріалів, виробів, оснащення, тимчасового перебування людей тощо. Такі споруди як мости, греблі, башти, тунелі, резервуари називають інженерними (спеціальними). Вони можуть бути надземними, підземними і підводними.

Номер слайду 5

Класифікація будівель за призначенням. Будівлі в відповідності від їх функціонального призначення поділяються на: Житлові. Житлові будівлі – це квартирні будинки для постійного перебування людей, готелі, гуртожитки.

Номер слайду 6

Громадські. Громадські будівлі потрібні для спеціального обслуговування населення, для розташування адміністративних та громадських організацій (школи, коледжі, торгівельні будівлі тощо).

Номер слайду 7

Промислові. Промисловими називають будівлі, необхідні для розташування приладів виробництва та виконання трудових процесів (цеха, фабрики, заводи і т.д.)

Номер слайду 8

Сільськогосполарського призначення. Сільськогосподарські будівлі необхідні для обслуговування потреб сільського господарства (пташники, теплиці, склади і т.д.).

Номер слайду 9

Класифікація будівель за поверховістю Одноповерхові

Номер слайду 10

Малоповерхові (до 3 поверхів включно)

Номер слайду 11

Багатоповерхові (від 4 до 9 поверхів включно)

Номер слайду 12

Підвищеної поверховості (від 10 до 20 поверхів включно)

Номер слайду 13

Висотні (більш ніж 20 поверхів)

Номер слайду 14

Змішаної поверховості, коли одна будівля має об’єм з неоднаковою поверховістю.

Номер слайду 15

Будівлі бувають опалювальні та неопалювальні. Всі будівлі повинні насамперед відповідати своєму призначенню, тобто володіти необхідними експлуатаційними якостями, при цьому створювати найкращі умови для побуту, праці та виробничого процесу. Будь-який будинок повинний відповідати наступним основним вимогам: 1) функціональної доцільності, тобто  будинок повинний цілком відповідати тому процесу, для якого воно призначено (зручність проживання, праці, відпочинку і т д. ); 2) технічної доцільності, тобто  будинок повинен надійно захищати людей від зовнішніх впливів (низьких чи високих температур, опадів, вітру), бути міцним і стійкої, тобто  витримувати різні навантаження, і довговічним, зберігаючи нормальні експлуатаційні якості в часі; 3) архітектурно-художньої виразності, тобто  будинок повинний бути привабливим по своєму зовнішній (екстер'єрі) і внутрішньому (інтер'єру) виду, сприятливо впливати на психологічний стан і свідомість людей; 4) економічної доцільності, що передбачає найбільш оптимальні для даного виду будинку витрати праці, засобів і часу на його зведення. При цьому необхідно також поряд з одноразовими витратами на будівництво враховувати і витрати, зв'язані з експлуатацією будинку.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дружківка Цдют
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
24 липня 2023
Переглядів
979
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку