Презентація до уроку корекції розвитку за темою "Емоції та почуття"

Про матеріал
Презентація до уроку корекції розвитку учнів спеціальних закладів загальної середньої освіти з порушеннями опорно-рухового апарату та/або порушеннями інтелектуального розвитку за напрямом «Розвиток емоційно-вольової сфери» формує в учнів уміння аналізувати емоційний стан оточуючих, розвиває емпатію та сприяє розвитку емоційного інтелекту. Презентацію можна використовувати в 4-9 класах з урахуванням рівня інтелектуального розвитку учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вправи на розвиток емоційного інтелекту. Урок корекції розвиткуІнтерактивна гра“ВГАДАЙ ЕМОЦІЮ”

Номер слайду 2

Розглянь малюнок та виконай завдання1. Обери почуття або емоцію, які відчувають діти на малюнку: Страх. Гордість. Провину. Чому ти так вважаєш?2. Який в них настрій?3. Коли ти відчуваєш ГОРДІСТЬ?

Номер слайду 3

Розглянь малюнок та виконай завдання1. Обери почуття або емоцію, яку відчуває хлопчик на малюнку: Сум Радість Провину. Чому ти так вважаєш?2. Який в нього настрій?3. Коли ти відчуваєш СУМ?

Номер слайду 4

Розглянь малюнок та виконай завдання1. Обери почуття або емоцію, які відчувають діти на малюнку: Страх. Радість Жадібність. Чому ти так вважаєш?2. Який в них настрій?3. Буває, що ти відчуваєш ЖАДІБІСТЬ? Коли?

Номер слайду 5

Розглянь малюнок та виконай завдання1. Обери почуття або емоцію, які відчувають діти на малюнку: Страх. Радість Провина. Чому ти так вважаєш?2. Який в них настрій?3. Коли ти відчуваєш СТРАХ?

Номер слайду 6

Розглянь малюнок та виконай завдання1. Обери почуття або емоцію, які відчуває дитина на малюнку: Сум Злість. Провину. Чому ти так вважаєш?2. Який в неї настрій?3. Коли ти відчуваєш ЗЛІСТЬ?

Номер слайду 7

Розглянь малюнок та виконай завдання1. Обери почуття або емоцію, які відчуває дівчинка на малюнку: Сум Радість Провину. Чому ти так вважаєш?2. Який в них настрій?3. Коли ти відчуваєш ПРОВИНУ?

Номер слайду 8

Розглянь малюнок та виконай завдання1. Обери почуття або емоцію, які відчуває дівчинка на малюнку: Злість Радість Нудьгу Чому ти так вважаєш?2. Який в них настрій?3. Коли ти відчуваєш НУДЬГУ?

Номер слайду 9

Розглянь малюнок та виконай завдання1. Обери почуття або емоцію, які відчуває хлопчик на малюнку: Сум Радість Здивування. Чому ти так вважаєш?2. Який в нього настрій?3. Коли ти відчуваєш ЗДИВУВАННЯ?

Номер слайду 10

Розглянь малюнок та виконай завдання1. Обери почуття або емоцію, які відчувають діти на малюнку: Сум Радість Провину. Чому ти так вважаєш?2. Який в них настрій?3. Коли ти відчуваєш РАДІСТЬ?

Номер слайду 11

Узагальнення та Підсумок уроку. Згадай емоції та почуття, про які йшла мова на уроці. Які з них можна вважати позитивними, тобто такими, які покращують настрій?Які емоції та почуття можна вважати негативними, тобто такими, які погіршують настрій?Чи бувають нейтральні емоції? Наведи приклад

Номер слайду 12

БАЖАЮ РАДІСТІ ТА ГАРНОГО НАСТРОЮ!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Інкл
Додано
2 листопада 2023
Переглядів
319
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку