Презентація до уроку Леся Українка «Давня казка». Проблеми і мотиви: роль митця в суспільстві, служіння музі й народові, суть людського щастя, вдячності.

Про матеріал
Леся Українка «Давня казка». Проблеми і мотиви: роль митця в суспільстві, служіння музі й народові, суть людського щастя, вдячності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Довго щирими словами До людей промовлятиму я… Леся Українка  

Номер слайду 2

Номер слайду 3

«Як дитиною, бувало, Упаду собі на лихо, То хоч в серце біль доходив, Я собі вставала тихо. "Що, болить?" – мене питали, Але я не признавалась – Я була малою горда, – Щоб не плакать, я сміялась…»

Номер слайду 4

«Мій давній друже! Мушу я з тобою Розстатися надовго… Жаль мені! З тобою звикла я ділитися журбою, Вповідувать думки веселі і сумні. То ж при тобі, мій друже давній, вірний, Пройшло життя дитячеє моє. Як сяду при тобі я в час вечірній, Багато спогадів тоді встає!

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Се була жінка-боєць, жінка-воїн, суща правда… Максим Рильський

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Не поет, у кого думки не літають вільно в світі, А заплутались навіки в золотії тонкі сіті… Леся Українка «Давня казка»

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Народ скаже – як зав’яже Не зробиш людям добра, не побачиш від них лиха. Ти його борони від собак, а він тобі покаже кулак. На моїй шиї сидиш, а мені добра не твориш. Я на його хлібом, а він на мене каменем. Жити – Вітчизні служити. Краще кривду перетерпіти, ніж її чинити. Добрі помирають, а діла їхні живуть.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Мандоліна Мандолі́на (італ. mandolino) - струнний щипковий музичний інструмент.

Номер слайду 17

Притча про щастя…

Номер слайду 18

Робота в групах

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Музика Майдану

Номер слайду 22

1. Я дізнався (дізналась), що слово здатне...  2. Я впевнений (впевнена), що слово не можна ув’язнити, тому що...   3.  Урок запам’ятався мені тим , що…… «Незакінчені речення» 

Номер слайду 23

Видатні поети ніколи не залишають нас: Вони відходять у безсмертя. Не стерлась райдужна сторінка, Не вмерла пісня лісова. Безсмертна Леся Українка Була і є повік жива! О. Журлива

Номер слайду 24

Домашнє завдання Підібрати 6 запитань тестового характеру за творчістю Лесі Українки. Скласти твір-мініатюру, виклавши свої міркування з питання «Чим повчальна «Давня казка» для поетів усіх епох?» Додатково: створити хмару слів Поет з «Давньої казки».

ppt
Додано
9 листопада 2023
Переглядів
2139
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку