презентація до уроку літератури рідного краю "Поети Кубея"

Про матеріал
презентація до уроку літератури рідного краю знайомить учнів із творчістю поетів рідного села
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Наша історія літературними стежками

Номер слайду 2

Наша дума, наша пісня,Не вмре, не загине... От де, люде, наша слава,Слава України!(Тарас Шевченко)

Номер слайду 3

Поети і письменники Кубея

Номер слайду 4

Бошков Віталій Михайлович БОШКО́В Віталій Михайлович (10. 10. 1968, с. Червоноармійське Болград. р-ну Одес. обл.) – поет і перекладач. Чл. НСПУ (1995). Закін. Одес. ун-т (1992). Від 1993 – ст. ред. Одес. держ. телерадіокомпанії, автор і ведучий гагауз. радіопрограми «Ана тарафы» («Рідний край»), від 1997 – ред. телевізій. програми «Ана тарафы». Вірші почав писати від 1985. Пише гагауз., рос., болгар. та франц. мовами. Займається літ., перекладац. та наук. діяльністю.

Номер слайду 5

Автор книжок «Вітер з Буджаку», «Освячена вода», «Біла шовковиця», «Небом подарований вогонь», «Танок букв. Сім'я місяців»(для дітей) «Моновірші. Двовірші. Бошку. Катрени». Упорядник і один з авторів поетичних збірників «Тюльпани», «Мій край— моя любов».. —

Номер слайду 6

Пантелій Панасович Бальжик. Народився в серпні 1941 року в селі Кубей в родині хлібороба. Любов до віршів виховав батько ще в дитинстві. У 1957 році закінчив 8 клас. У цьому ж році почав писати вірші.

Номер слайду 7

. У рідному селі П. Бальжика знають, як поета і депутата, пенсіонера, а також борця-важкоатлета, столяра, танцюриста, теслі, дорожника.

Номер слайду 8

. . Народився Іван Федорович 12 серпня 1961 року в селі Червоноармійське(Кубей). В 1983 році здобув освіту в Ізмаїльському педагогічному інституті. З цього ж року працює вчителем російської мови та літератури. Вже більше 20 років викладає гагаузьку мову. Вперше надрукував вірші у 1984 році. Його вірші друкувались в різних журналах і газетах. Він є члено реколегії газети» Гагауз сеси».(« Гагаузький голос”)

Номер слайду 9

Вірші І. Ф. Кіор друкувались в різних журналах і газетах. Він є члено редколегії газети» Гагауз сеси».(« Гагаузький голос»). Співпрацює із редакціями радіо та телебачення Одеси та Комрата( Молдова). Його поезії надруковані в поетичному альманасі “Лаалеляр».Є автором текстів пісень « Кубей»,» Тост»,» Рідна школа».

Номер слайду 10

Всеукраїнської премії ім. Василя Стуса. Назвати прізвища поетів і письменників нашого села?

Номер слайду 11

Кубей. Свой край, что родиной зовём,Нам ближе,краше и милей. С рождения мы здесь живём И не найти земли родней. Автор: І. Ф. Кіор

Номер слайду 12

 Кубей - то часть Буджакского простора, Не делят там по нациям людей. Богатый край и фауной, и флорой- Добро пожаловать в Кубей!

pptx
Додав(-ла)
КАРА АЛЛА
Додано
1 листопада 2021
Переглядів
327
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку