Презентація до уроку. Літературне читання на українознавчій основі. 2 клас. Як побачити дива? Ганна Чубач «У лісочку на пеньочку»

Про матеріал

Використання презентації дозволило не тільки доступно викласти новий матеріал і закріпити його, але й зекономити час на вироблення практичних умінь і навичок в учнів. Використання ІКТ допомогло учням глибше проникнути в суть вивченого матеріалу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

- Я всміхаюсь сонечку.- Здрастуй, золоте!- Я всміхаюсь квіточці!- Хай вона росте!- Я всміхаюсь дощику.- Лийся, мов з відра.- Друзям усміхаємось.- Зичим їм добра. Вас вітає 2 – Б клас

Номер слайду 2

Чистомовка. Ма – ма - ма - вже прийшла зима. Зи – зи - зи - вдарили морози. Ра – ра – ра – ми добігли до Дніпра Ді – ді - ді - високі хвилі на воді. Ай – ай – ай - все це любий рідний край. На – на – на - наша люба Батьківщина.

Номер слайду 3

Скоромовка. Водограй, полів розмай , зелен гай, ліщина…Все це любий рідний край - Наша Батьківщина.

Номер слайду 4

«Відгадай предмет за ознаками»Сіренька, невеличка, швиденька , польова, шкідлива — …Жвавий, маленький, сміливий, задиркуватий— … Гостра, тонка, металева, тверда — …

Номер слайду 5

«Блискавка»Горобець, синичка, журавель, ластівка, мишка, сорока, ворона, лелека.rrrrrrrr

Номер слайду 6

Сенкан ( синквейн)мишкасіренькамаленькашкодитьгризевиглядаєМиша – дуже маленька тваринка. гризун

Номер слайду 7

Ганна Танасівна Чубач 6 січня 1941 рік. Народилася в селі Плоске на Вінниччині в сім'ї хліборобів. Закінчила школу, Український поліграфічний інститут, курси при Літературному інституті ім. М. Горького в Москві. Авторка 30 поетичних збірок та 200 пісень.

Номер слайду 8

Видала понад сорок книжок для дітей: "Вивчаймо самі", "Сонячна абетка", "Алфавітні усмішки", "Жук малий і волохатий", "Черепаха Аха" та багато-багато інших. Зараз їй 74 роки.

Номер слайду 9

Хвилинка відпочинку

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ЗАГАДКАЄ сорочка у моєї мами,Вишита барвистими нитками. ( акнавиши. В)

Номер слайду 12

Довідкове бюро. Заздрісно. Міточки Виточкизнак, зроблений на будь - якій речі, на будь – якому предметі для відмінності від інших.зашита з вивороту невеликаскладочка на одязі.в перекладі на російську мову: завистливо, завидно.

Номер слайду 13

Гра «Упізнай героя»Маленьке, сіреньке, Довгий хвостик має, По підлозі бігає, Насіннячко збирає. 2 Сірий, моторний, На соняшник сів, Надзьобався добре, І далі полетів.

Номер слайду 14

• Простежте, як змінюється настрій мишки. Продовжіть міркування: Спочатку мишка вишивала для синочка весело, тому що... Яким став настрій мишки потім? Чому?Продовжіть міркування: Настрій мишки став сумним, тому що …У якому настрої була мишка у кінці казки? Чому?Продовжіть міркування: У кінці казки настрій мишки знов став веселий, тому що …

Номер слайду 15

Вибіркове читання• Прочитайте рядки, у яких йдеться мова про те, як мишка вишивала сорочку. • Що робили горобці?• Як можна оцінити вчинок горобців?Вибери відповідь і продовж:• Я засуджую горобців, тому що…• Я одобрюю вчинок горобців, тому що…• За такий вчинок мені соромно, тому що…

Номер слайду 16

З яким висловлюванням ти погоджуєшся? - Горобці теж хотіли мати сорочку. - Бешкетники заздрили мишеняті й не поважали чужої праці. - Горобці хотіли допомогти мишці

Номер слайду 17

— Розгляньте малюнок. Які фарби на ньому переважають?- Як називають такі фарби в образотворчому мистецтві? — Які рядки вірша проілюстрував художник?- Який настрій передано на малюнку до вірша?- Уявіть, що ви художники і вам потрібно намалювати ілюстрації до казки Г. Чубач « У лісочку на пеньочку»- Який малюнок ви б намалювали ?

Номер слайду 18

Хвилинка релаксації Кожному мила рідна сторона. Без верби й калини – нема України!Як мати рідненька, то й сорочка біленька.

Номер слайду 19

Гра «Знайди риму»на пеньочку - …сріблиночка- … - … - …ниточка - …( Якою частиною мови є ці слова? На які питання відповідають? )Вишивала - … - …Злетілися – … – …- … ( Якою частиною мови є ці слова? На які питання відповідають? )

Номер слайду 20

Хвилинка поезії

Номер слайду 21

”Мікрофон” — З яким твором ми ознайомилися сьогодні на уроці?— Хто його автор?— Яку пору року відобразив поет у своєму вірші?- Що найбільше вам сподобалось у вашій роботі?- Які труднощі виникли у процесі роботи?

Номер слайду 22

Домашнє завдання На вибір:1. Виразно читати казку. Дати відповіді на запитання.2. Виразно читати казку. Підготувати запитання за його змістом. За бажанням намалювати малюнок до вірша.

Номер слайду 23

Дякую за урок!З вами приємно працювати!

pptx
Додано
10 січня 2018
Переглядів
6904
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку