Презентація до уроку Мистецтво 2 клас « Живописне яблуко»

Про матеріал
Ознайомити учнів з кольором — головним засобом виразності живопису; навчити передавати багатство кольорів та відтінків у роботі з натури; розвивати вміння порівнювати та аналізувати натуру, формувати й розвивати естетичні почуття, кольоросприйняття ока, смак, спостережливість, уміння бачити красу оточуючих предметів; виховувати охайність під час роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Я барвиста веселочка, маю сім кольорів, засвітилась над селами, над лісами вгорі.

Номер слайду 3

Житу жовтого кольору подарую в жнива, соковито-зеленого буде мати-трава.

Номер слайду 4

А ясного блакитного небу дам назавжди, світанкового синього залишу для води.

Номер слайду 5

Непомітно погаснувши, упаду між дубів... Так ніколи нічого я не лишаю собі.

Номер слайду 6

Повторіть за мною скоромовку Олега Орача: «Сім братів-малярів в королівстві кольорів. Кожен маляр королює, в королівстві малярує».

Номер слайду 7

Як ви вже зрозуміли, сьогодні ми знайомитимемося з поняттям колір. Колір — головний засіб виразності живопису. Колір грає дуже важливу роль в нашому житті. Усе, що нас оточує, має свій колір. Тому людство здавна вивчало природу кольору, його властивості та вплив на людину.

Номер слайду 8

Перед вами лежать стиглі яблука. Яких вони кольорів? А у кого яблучко, де є декілька кольорів? Яке яблучко виглядає красивіше — однокольорове чи те, де поєднуються декілька кольорів?

Номер слайду 9

Сьогодні ми станемо художниками-живописцями і намалюємо яблучко, яке лежить перед кожним з вас, а свої роботи потім представимо в нашій класній галереї мистецтв. 

Номер слайду 10

Наливні, червонощокі, заціловані сонцем яблучка знають і люблять у всьому світі. Українці на Спаса освячують яблука в церкві. Американці пишаються всесвітньо відомою корпорацією «Apple». А в Англії навіть особливий День яблука вигадали. Певен, від цього фрукта в захваті й Ти. Намалюй яблуко, можливо, воно, як і знаменитого Ньютона, надихне Тебе на дивовижні відкриття.

Номер слайду 11

«Хто яблуко в день з ’їдає, у лікаря не буває», — справедливо говорить англійська приказка. Якщо з цими словами подарувати другові корзинку солодких яблук та власноруч намальовану картину з ними, йому буде не лише приємно, а ще й доволі смішно.

Номер слайду 12

1. Уважно розглянь зображення. Які геометричні фігури нагадують яблука: коло, овал, трапецію? Довільними рухами олівця намалюй ескіз яблук. Не хвилюйся, що лінії будуть нерівними — так навіть краще!

Номер слайду 13

2. Чітко промалюй контури яблук та дольки. Кружечками познач ямки, з яких ростуть хвостики. Не забудь про листочки, насіння на дольці та всохле суцвіття. Окресли зону відблиску світла.

Номер слайду 14

3. Зітри допоміжні лінії.

Номер слайду 15

4. Зроби малюнок природнішим за допомогою штрихування.

Номер слайду 16

Коли закінчиш роботу, у Тебе має вийти приблизно такий малюнок:

Номер слайду 17

ppt
Додано
4 серпня 2020
Переглядів
1318
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку