Презентація до уроку "Мистецтво"

Про матеріал
Презентація до уроку "Мистецтво" 6 клас на тему "Види та жанри живопису". За використанням підручника та інтернет ресурсів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВИДИ ТА ЖАНРИ ЖИВОПИСУ.

Номер слайду 2

Живопис Живо́пис (маля́рство)— вид образотворчого мистецтва, пов'язаний з передачею зорових образів нанесенням фарб на тверді, або гнучкі поверхні, а також твори мистецтва, створені таким способом

Номер слайду 3

ВИДИ ЖИВОПИСУ станковий монументальний декоративний декораційний мініатюра

Номер слайду 4

ЖАНРИ ЖИВОПИСУ Анімалістика (походить від лат. Animal — тварина) — жанр образотворчого мистецтва, в якому основним предметом зображення є тварини.

Номер слайду 5

ЖАНРИ ЖИВОПИСУ Батальний жанр (походить від фр. Bataille — битва) — жанр образотворчого мистецтва, в якому зображуються теми війни: битви, військові походи, оспівує військові доблесті, лють битви, торжество перемоги.

Номер слайду 6

ЖАНРИ ЖИВОПИСУ Побутовий жанр (жанровий живопис) — жанр образотворчого мистецтва, в якому зображуються буденні сцени з повсякденного життя людини без прикрас

Номер слайду 7

ЖАНРИ ЖИВОПИСУ Натюрморт (в перекладі з фр. — Мертва, нежива натура) — це художнє зображення різних предметів побуту. Ними можуть бути: посуд, домашнє начиння, фрукти, овочі, квіти, дичина або будь-яке їх поєднання. Найвідоміші школи в написання натюрморту — фламандська і голландська, в яких по-своєму вирішили задачу передачі кольору та композиції.

Номер слайду 8

ЖАНРИ ЖИВОПИСУ Історичний жанр — жанр образотворчого мистецтва, присвячений історичним подіям і діячам, а також соціально значимим явищам в історії суспільства.

Номер слайду 9

ЖАНРИ ЖИВОПИСУ Інтер’єр (походить від фр. Intйrieur — внутрішній) — жанр, в якому предметом зображення є зображення внутрішнього вигляду приміщення.

Номер слайду 10

ЖАНРИ ЖИВОПИСУ Краєвид – це зображення природи місцевості.(міський, сільський, морський(марина)

Номер слайду 11

ЖАНРИ ЖИВОПИСУ Карикатура (походить від італ.caricare — перебільшувати) — особливий жанр образотворчого мистецтва, що поєднує зображення, в яких: свідомо створюється комічний ефект; з’єднується реальне і фантастичне; перебільшуються і загострюються характерні риси фігури, особи, костюма, манери поведінки людей та ін.

Номер слайду 12

ЖАНРИ ЖИВОПИСУ Портрет (походить від фр. Слова portrait) — це художнє зображення людини з передачею його внутрішнього світу. Ділиться на індивідуальний, груповий, парадний, автопортрет.

Номер слайду 13

ЖАНРИ ЖИВОПИСУ Релігійний жанр, релігійний живопис — жанр образотворчого мистецтва, основними сюжетами якого є епізоди з Біблії та Євангелія.

ppt
Додано
9 січня 2021
Переглядів
761
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку