Презентація до уроку навчання грамоти в 1 класі. Василь Сухомлинський

Про матеріал
Презентація до уроку навчання грамоти ( «Українська мова. Буквар» підручник для 1 класу закладів загальної середньої освіти (у 2-х частинах) Воскресенська Н. О., Цепова І. В.). Василь Сухомлинський "Найласкавіші руки".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Василь Сухомлинський «Найласкавіші руки».

Номер слайду 2

1-го травня в багатьох країнах світу відзначається міжнародне свято – День праці.8-го травня – День пам’яті жертв Другої світової війни та примирення між країнами-учасниками цієї світової війни.9-го травня – День перемоги у Другій світовій війні.

Номер слайду 3

-А кожного року в другу неділю травня відзначається ще одне свято в усьому світі. Чи знаєте ви, яке саме?- Давайте за нашою традицією відгадаємо загадку і дізнаємося, кому присвячується цей день. ?

Номер слайду 4

- Отже, 14-го травня в цьому 2023 році в багатьох країнах світу і в Україні також відзначається День матері. І новий розділ у букварі, який ми сьогодні розпочинаємо, має назву «Про маму». Найрідніша, наймиліша,Всіх вона нас пестить, тішить,Завжди скрізь буває з нами. Відгадайте, хто це

Номер слайду 5

Уперше офіційно святкували День матері 105 років тому в. Сполучених Штатах Америки. Трохи згодом це свято підтримали в країнах Європи – у Швеції, Норвегії, Данії, Німеччині та інших. Поступово другу неділю травня оголосили святом матері 85 країн світу.

Номер слайду 6

Найтеплішими словами й найкращими подарунками вітайте своїх мам і бабусь. Бо мама — то весь світ для кожної дитини. Перше мамине слово, колискова пісня, рідна земля — усе від мами. Мама і зрозуміє, і розрадить, і приголубить, і навчить.

Номер слайду 7

• Слухання віршів, порівняння їхнього змісту.- Кажуть, що з мами починається все на цьому світі. Ось як про це написав Анатолій Костецький. Послухайте. УСЕ ПОЧИНАЄТЬСЯ З МАМИМожна у світі багато зробити: Перетворити зиму на літо,Можна моря й океани здолати,Гору найвищу штурмом узяти. Можна пройти крізь пустелі та хащі…Тільки без мами не можна нізащо,Бо найдорожче стоїть за словами: В світі усе починається з мами. Анатолій Костецький

Номер слайду 8

Додайте слова. Перетворити зиму (на що?)… Здолати (що?)…Узяти штурмом (що?)…Пройти (крізь що?)…

Номер слайду 9

Тренувальне читання • Читання складів. Удосконалення звуковимовних умінь. - Прочитайте склади в таблиці. Чітко вимовляйте звуки.

Номер слайду 10

• Читання слів з пропущеними буквами. ткльчкслньвь

Номер слайду 11

Зберіть і прочитайте слова. Кого ними можна описати?

Номер слайду 12

• Виразне читання. - Прочитайте вірш. Від чийого імені написані слова?

Номер слайду 13

Словникова робота.

Номер слайду 14

Каліграфічна хвилинка. Н н Н н Н н Н н24 квітня. Н н Н н Н н Н н. Нн не ньк най жніНайніжніша моя ненька!

Номер слайду 15

Словникова робота.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Гра « Так чи ні»1. Маленька дівчинка жила з мамою у великому місті. 2. Вони пішли за покупками в супермаркет. 3. Мама вела маленьку доньку за руку. 4. Дівчинка побачила щось цікаве і зраділа. 5. Дівчинка загубилася в юрбі, бо відпустила мамину руку.

Номер слайду 20

- Розгляньте малюнки. Який із них, на вашу думку, найбільше підходить до тексту? Чому?

Номер слайду 21

Вибіркове читання- Куди приїхали мама з дівчинкою?- Як пересувалася дівчинка на базарі?- Чому вона заплакала? - Як звали дівчинку?- Що вона відповіла людям про мамине ім`я? - Що люди запитали про очі мами?- Як відповіла Оля?- Що сказала дівчинка про мамине волосся?- А про руки?- Яку об`яву дали по радіо?- Чи знайшлася мама?- Чому так швидко знайшлася?

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Василь Сухомлинський «Найласкавіші руки»- Якби вас попросили описати свою маму, про що ви б згадали в першу чергу: зовнішній вигляд чи характер?- Спробуйте описати зовнішність своєї мами так, щоб її могли впізнати серед інших людей. На що ви будете звертати увагу?

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Формування орфографічної навички.- Подивіться на букви, надруковані на таблиці. Які звуки вони позначають разом?

Номер слайду 27

Гра “Пригадай слова”Хто більше пригадає слів зі звуками [дз] – [дз’], [дж] – [дж’]?

Номер слайду 28

Гра «Пригадай слова»ДЗ – дзиґа, ґудзик, дзьоб, кукурудза, дзеркало, дзвін, дзвоник, дзвіночок, дзюрчати, дзвеніти та інші. ДЖ –джміль, бджілка, бджола, джерельце, джем, джемпер, джинси, джип, джунглі та інші

Номер слайду 29

Дзиґа, ґудзик, джміль, бджілка.

Номер слайду 30

Списування із заміною малюнків відповідними словами.

Номер слайду 31

Нібито дзвіночок,мамин голосочок. У моєї мами очі,ніби дві зірочки

Номер слайду 32

СЕНКАНМАМАЯка? Яка?Що робить? Що робить? Що робить?Речення (4 слова)Слово, близьке за значенням

Номер слайду 33

Спиши в зошит прислів'я. Матір не купити, ні заслужити. На осонні тепло, а біля матері добре.

Номер слайду 34

- Яку тему почали вивчати?- Коли в усьому світі відзначають День матері?- Як ви розумієте вислів: «У світі все починається з мами»?

pptx
Додано
22 березня
Переглядів
109
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку