Презентація до уроку "Німеччина у 30-х роках ХХ століття"

Про матеріал
Презентацію можна використати до вивчення теми із всесвітньої історії у 10 класі "Німеччина у 30-х роках ХХ століття"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Тема Світ у період економічної кризи 1929-1933 рр. Подолання її наслідків. Куниця Зоряна Михайлівна вчитель історії і права Хлистунівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Городищенської міської ради Черкаської області  

Номер слайду 3

Перевірка домашнього завдання Графічний диктант. Правильні твердження позначте , неправильні 1. 31 липня 1919 року прийнято нову Конституцію Німеччини. 2. Вона була найреакційнішою в світі. 3. Була закріплена ліквідація монархії та встановлення республіки. 4. У Конституції проголошувались свобода слова, преси, зібрань, загальне і рівне виборче право. 5. Зберігався поділ Німеччини на області. 6. Законодавча влада належала загально-німецькому парламенту – рейхстагу. 7. Президент, який обирався на 5 років, одержав надзвичайно широкі права. 8. За Версальським мирним договором Німеччина повинна повернути Франції Ельзас і Лотарингію. 9. Країна, відповідно до умов Версальського договору, не повинна виплачувати репарації. 10. По наслідках Версальського договору Німеччина вийшла із війни переможницею.

Номер слайду 4

Самоперевірка роботи

Номер слайду 5

Вінстон Черчилль

Номер слайду 6

План вивчення нової теми 1. Прихід Гітлера до влади. Нацизм. 2. Встановлення націонал-соціалістичної диктатури в Німеччині. 3. Економічна, соціальна та ідеологічна політика нацистського режиму. Знищення політичної опозиції. Проблемне питання. Назвати причини встановлення нацистської диктатури в Німеччині.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Епіграф уроку Частіше всього перемагає той, кого не сприймали всерйоз. Е. Роттердамський

Номер слайду 9

Робота з таблицею Гасла НСРП щодо створення «нового світового порядку» • Ліквідація умов Версальського миру; • Підготовка до війни-реваншу; • Націоналізація трестів, звільнення трудівників від «сваволі монополій». • Відчуження поміщицьких земель у спільне користування; • Участь робітників у прибутках підприємств; • Забезпечення старості, захист інтересів матері і дитини. Апарат насилля і залякування інакомислячих; Штурмові загони (СА) – до 500 тис.осіб Охоронні загони (СС) – Соціальна база партії: дрібна і середня буржуазія, значна частина робітників і селян – 6,5 млн голосів (друге місце) на вибори до рейхстагу у вересні 1930 року. до 52 тис.осіб

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Робота зі схемою ВСТАНОВЛЕННЯ ФАШИСТСЬКОЇ ДИКТАТУРИ В НІМЕЧЧИНІ Листопад 1932 р. – після виборів група промисловців вимагала від президента Гінденбурга призначити рейхсканцлером А.Гітлера Грудень 1932 р. – за умов політичної та економічної кризи ідея про становлення фашистської диктатури була вповні природною та передбачуваною. Січень 1933 р. – монополісти вирішили передати владу нацистам 30 січня 1993 року президент Гінденбург призначив А.Гітлера рейхсканцлером

Номер слайду 13

Голокост – геноцид проти єврейського народу.

Номер слайду 14

Виселення в гетто (спеціально відведені квартали і будинки, заборона з’являтися в громадських місцях, нашивали жовту зірку на одязі).

Номер слайду 15

Концтабори (Бухенвальд, Дахау, Заксенхаузен…) – це табори для примусової ізоляції та придушення осіб, визнаних ворогами правлячого режиму у Німеччині;

Номер слайду 16

9-10 листопада 1938р. – “кришталева ніч” (розгром єврейських магазинів);

Номер слайду 17

Самостійна робота в групах Завдання першій групі Дати відповідь на питання: - якою була економічна політика гітлерівського режиму? Завдання другій групі Дати відповідь на питання: - якою була ідеологічна політика нацистського режиму?

Номер слайду 18

План 1. Біографічні дані. 2. Особисті якості, що сприяли досягненню поставленої мети. 3. Інтереси якого політичного угрупування (течії) представляв. 4. Використання засобів і способів для досягнення поставленої мети. 5. Найяскравіші заходи (реформи, закони, виступи, слова). 6. Підсумки політичної діяльності та їх значення. 7. Ваша власна оцінка особи. Робота над історичним портретом А.Гітлера.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Узагальнення матеріалу Дати відповідь на проблемне питання уроку: «Назвати причини встановлення нацистської диктатури в Німеччині.»

Номер слайду 30

Домашнє завдання 1. Опрацювати відповідний параграф підручника. 2. Написати історичний портрет А.Гітлера за планом. 3. Підготувати презентацію за темою: «Формування «надлюдини» в Німеччині: суть та наслідки.»

Номер слайду 31

ppt
Додав(-ла)
Куниця Зоряна
Додано
13 березня
Переглядів
23
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку