Презентація до уроку "Оздоровчі системи"

Про матеріал

Презентація дозволяє повноцінно засвоїти матеріал уроку. Особливу увагу приділяється питанню екологічного харчування, екологічно чистим продуктам, маркуванню.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Органічна та здорова їжа. Додаток до уроку “Оздоровчі системи. Оздоровче харчування. Сучасні й традиційні системи харчування. ”

Номер слайду 2

Що таке органічне сільське господарство“Органічне сільське господарство - виробнича система, що підтримує здоров'я ґрунтів, екосистем і людей. Воно залежить від екологічних процесів, біологічної різноманітності та природних циклів, характерних для місцевих умов, при цьому уникається використання шкідливих ресурсів, які викликають несприятливі наслідки.

Номер слайду 3

Що таке органічне сільське господарство Органічне сільське господарство поєднує в собі традиції, нововведення та науку з метою покращення стану навколишнього середовища та сприяння розвитку справедливих взаємовідносин і належного рівня життя для всього вищезазначеного”.

Номер слайду 4

Органічне сільське господарство — це системи сільськогосподарського виробництва, основна мета яких — оптимізація виробництва якісних продуктів без використання штучних або синтетичних добрив, пестицидів чи інших хімікатів.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Мокіші Окада вважав, що сільське господарство має вирішувати такі завдання:пропонувати продукти харчування, що не тільки підтримують життєдіяльність, а й поліпшують здоров’я людей;бути економічно вигідним для виробника й споживача;виробляти продукти в кількості, достатній для задоволення потреб зростаючого народонаселення;

Номер слайду 7

Мокіші Окада вважав, що сільське господарство має вирішувати такі завдання:не порушувати біологічної рівноваги в природі, бути екологічно безпечним;використовувати досить прості, стабільні й доступні методи та засоби ведення господарства.

Номер слайду 8

Що таке органічні продукти? 1. Органічні продукти – це такі продукти, при виробництві яких:

Номер слайду 9

Що таке органічні продукти?2. У рослинництві заборонено використовувати ядохімікати для боротьби з бур'янами, шкідниками й хворобами рослин, а також мінеральні добрива синтетичного походження, при цьому захист рослин здійснюється переважно препаратами натурального походження, а для живлення ґрунту й рослин використовуються органічні добрива;

Номер слайду 10

Що таке органічні продукти?3. Категорично заборонене використання генетично модифікованих організмів;

Номер слайду 11

Що таке органічні продукти?4. У тваринництві не дозволяється застосовувати стимулятори росту, гормони й антибіотики, а для лікування тварин використовуються профілактичні засоби й гомеопатичні препарати.

Номер слайду 12

Що таке органічні продукти?Органічними можуть бути тільки ті продукти, які вироблені відповідно до затверджених правил (стандартів), а виробництво пройшло процедуру сертифікації у встановленому порядку.

Номер слайду 13

Що таке органічні продукти?При цьому органічна продукція належним чином маркується. На етикетці повинен бути нанесений відповідний логотип, а також інформація про відповідний орган сертифікації.

Номер слайду 14

Вказаний Євролисток використовується на етикетках продукції, що вироблена у відповідності до органічних стандартів Європейського Союзу 2007 від 28 червня 2007 р. щодо органічного виробництва та маркування органічних продуктів і скасування Постанови (ЄЕС) №2092/91/, а також Регламенту Комісії (ЄС) №889/2008 від 5 вересня 2008 р."Детальні правила щодо органічного виробництва, маркування і контролю для впровадження Постанови Ради (ЄС) №834/2007 стосовно органічного виробництва та маркування органічних продуктів"маркування

Номер слайду 15

Переваги органічних продуктів. Відмінні смакові якості, відсутність шкідливих домішок, високі стандарти якості органічної продукції, мають позитивний вплив на ваш організм, охороняють ваше здоров'я.

Номер слайду 16

Переваги органічних продуктів. Органічні продукти безпечні для людини й навколишнього середовища, вони не забруднені нітратами, важкими металами, залишками пестицидів, гербіцидів й інших речовин хімічного синтезу.

Номер слайду 17

Переваги органічних продуктів. Органічні продукти не містять хвороботворних мікроорганізмів, паразитів і алергенних компонентів.

Номер слайду 18

Переваги органічних продуктів. Органічні продукти не містять генетично модифікованих організмів і речовин, зроблених на їхній основі.

Номер слайду 19

Переваги органічних продуктів. Органічні продукти зберігають живильні властивості, якість, безпечність й натуральний склад при переробці, оскільки використовуються тільки натуральні методи переробки й традиційні рецепти, природні речовини й матеріали для пакування.

Номер слайду 20

Переваги органічних продуктів. Вживання органічних продуктів опосередковано сприяє збереженню навколишнього середовища, а саме позитивно впливає на відтворення природної родючості ґрунтів, сприяє збільшенню природного біорізноманіття;

Номер слайду 21

Переваги органічних продуктів. Поліпшує здоров'я тварин, оскільки застосовуються такі методи їхнього утримання, які узгоджуються з їх природними потребами й не заподіюють страждання тваринам.

Номер слайду 22

Принципи органічного сільського господарства Сільське господарство - один з основних видів діяльності людства, так як їжа є щоденною життєвою потребою людей.

Номер слайду 23

Органічне сільське господарство ґрунтується на:• Принципі здоров'я• Принципі екології• Принципі справедливості• Принципі турботи

Номер слайду 24

Четвірка найважливіших критеріїв, що визначають користь будь-якого овоча. Час та місце зростання. Спосіб кулінарної підготовки. Смакові якостіНаявність та кількість хлорофілу, який міститься в овочі

Номер слайду 25

Рейтинг найкорисніших овочей. Будь-яка зелень (зелена цибуля, салати, петрушка, кріп, зелена частина селери, ревінь, шпинат, черемша й тощо).

Номер слайду 26

Рейтинг найкорисніших овочей. Будь-які овочі, що ростуть над землею, тому як найчастіше вони не містять гострих компонентів, та їх простіше споживати в сирому виді (капуста, томат, огірок, кабачок, гарбуз, перець й тощо).

Номер слайду 27

Рейтинг найкорисніших овочей. Бульбо- й коренеплоди (часник, цибуля ріпчаста, бруква, морква, ріпа, редис, топінамбур, хрін, буряк, картопля й тощо)

Номер слайду 28

Доцільність впровадження в Україні• Необхідність відтворення родючості грунтів та збереження навколишнього середовища• Необхідність розвитку сільських територій та підйому рівня життя сільського населення

Номер слайду 29

Доцільність впровадження в Україні• Необхідність підвищення ефективності та прибутковості сільськогосподарського виробництва• Необхідність зебезпечення споживчого ринку здоровою якісною продукцією• Необхідність зміцнення експортного потенціалу держави

Номер слайду 30

Доцільність впровадження в Україні• Необхідність поліпшення іміджу України як виробника та експортера високоякісної здорової органічної продукції• Забезпечення продовольчої безпеки в Україні• Поліпшення загального добробуту громадян держави

Номер слайду 31

Номер слайду 32

сайти:http://organic.com.ua/uk/homepage/2010-01-26-13-39-48http://organic.com.ua

pptx
До підручника
Основи здоров`я 8 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
13 липня 2018
Переглядів
2881
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку