Презентація до уроку "Повторення вивченого про спілкування у 5 класі", 6 клас

Про матеріал
Презентація до уроку "Повторення вивченого про спілкування у 5 класі", 6 клас. Містить теоретичний матеріал та ситуації спілкування.
Перегляд файлу

image

Пригадуємо:

1.Що таке цілі спілкування? Наскільки вони важливі?

image2. Назвіть ознаки результативного спілкування. 3. Якому спілкуванню ви надаєте перевагу ( живому/віртуальному)? Чому?

4.            Які виклики таїть у собі віртуальнеспілкування?

5.            Як ви убезпечуєте себе?

Спілкування – це взаємодія людей, яка полягає в обміні інформацією, діями та у встановленні взаєморозуміння.

imageСпілкування – взаємодія двох або більше людей, спрямована на узгодження і об'єднання зусиль з метою налагодження взаємин та досягнення загального результату.

imageЦілі спілкування – це те, заради чого ви почали спілкуватися (поінформувати, переконати, вплинути на думки, дії, поведінку; поділитися враженнями, поліпшити настрій, розважити…).

image

image

image


image


image

image

Ситуація 1

image Петрик спілкується в чаті і його онлайнзнайомий просить поділитися з ним домашньою адресою. Петрик довго вагався, але все ж написав йому точну адресу, де проживає. Як ви вважаєте, чи правильно вчинив Петрик?

Ситуація 2

image  До Петрика в друзі додається новий користувач. Зайшовши на його сторінку, наш герой помітив, що в цього користувача немає жодних фотографій, а в описі профілю написано декілька слів незнайомою мовою. Він відхилив запит, але після цього відчував себе кепсько, адже думав, що ця людина просто хотіла дружити. Чи правильно зробив Петрик, що не прийняв запит у друзі?

Ситуація 3

imageІнтернет-знайомий Петрика, з яким вони познайомились в онлайн-грі, пропонує йому зустрітися в реальному житті, при цьому він наполягає, щоб Петрик не розповідав про цю зустріч батькам. Петрик послухався друга і пішов на цю зустріч таємно. Чи правильно він вчинив?

imageСитуація 4 Під час перегляду мультфільму, відео перервалось і на екрані з’явився клікбейт. Петрик натиснув на  невідомий заголовок. Як вважаєте, чи правильно він вчинив,яка небезпека може його чекати?

imageКлікбейт - клацоловка, тицявка, клікпастка. Клікбейт — це звичайна інформаційна приманка, яка містить в заголовку або в зображенні спеціально продуману та інтригуючу інформацію, яка повинна зачепити людину, та підштовхнути її до переходу за посиланням на сайт або до перегляду відео.  

Ситуація 5

imageПетрик із батьками відправився у подорож на  20 днів. Він сів у літак, зробив селфі , у соцмережі виставив допис із своїм фото, вказав розташування, місце відпочинку, період відсутності вдома. До яких наслідків може призвести такий допис?

image

imageБ

І

Е

Н

З

Т П

Е

Е

Р

Ч

Н

Н

Е И

Т Й

pdf
Додано
6 травня
Переглядів
251
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку