Презентація до уроку позакласного читання "Книга - найдорожчий скарб"

Про матеріал
Презентація до уроку української мови і літературного читання "Книга - найдорожчиц скарб" містить 20 слайдів. Є завдання для розчитування, мовні ігри, вправи з прислів'ями та віршами. Можна використати для проведення уроку позакласного читання в 2-4 класах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Книга – найдорожчий скарб»21 лютого 2023 р. Урок української мови. Підготувала і провелавчитель 2-Б класу КЗО «КСШ «Надія» ДОР» Олена ІВАНОВА

Номер слайду 2

Завдання. Освітні: • Створювати необхідні умови для знайомства з книгами.• Розвивати пізнавальні здібності дитини, допитливість, творчу уяву, пам’ять, фантазію.• Працювати над звукоутворенням, розвивати культуру мовлення дітей. Розвивальні: • Розвивати самооцінку дітей.• Розвивати вміння застосовувати свої знання в бесіді, домагатися зв’язкових висловлень.• Розвивати у дітей образне мислення, фантазію, творчі здібності.• Розвивати вміння спілкуватися. Виховні: • Пробуджувати інтерес до книги.• Виховувати культуру мовлення.• Вчити дітей міркувати.• Розширювати словниковий запас дітей. Мета уроку: формувати знання про значення книги в житті людини. Розвивати увагу і пам’ять. Викликати у дітей бажання більше спілкуватися з книгами, віддавати їм перевагу на ряду з сучасними ТЗН.

Номер слайду 3

Організація класу. Сіли, діти, всі рівненько,Усміхнулися гарненько,Настрій на урок взяли,Працювати почали.

Номер слайду 4

Мотивація навчальної діяльності. Відгадай загадку!книжка. Не бачу, не чую, Нікуди не мандрую.  Я сама завжди мовчу,А всіх розуму учу. Хоч не кущ, а є листочки,Ще й вдягла зверху сорочку.

Номер слайду 5

Повідомлення теми та завдань уроку. Поговоримо про книжки. Дізнаємося, які книжки ваші улюблені. Пригадаємо правила поводження з книгою.

Номер слайду 6

Мотивація навчальної діяльностіНеймовірні книжки. Щодня люди стикаються з книгами. Сьогодні все частіше з електронними. Однак, серед друкованих видань зустрічаються такі, пройти мимо яких складно. Їх читають, збирають для колекції, дарують, тим більше гарна книга завжди вважалася найкращим подарунком.

Номер слайду 7

Найменша у світі книга — «Кобзар» Виготовлена вона з пелюсток безсмертника: обкладинка із портретом Т. Шевченка та зображенням хати, де він народився і 12 сторінок, зшита павутинкою. Сторінки настільки тонкі, що перегортати їх можна лише кінчиком загостреної людської волосинки. Створена книжка українським майстром Миколою Сядристим. Куховарська книга, придатна до запікання в духовці. Спершу господиня відкриває свою кулінарну книгу, аби потім виготовити в духовці. Саме з книги береться рецепт нового блюда. А ось в Хорватії друкарі вирішили перемішати складові цього процесу. Там була створена куховарська книга "Well Done", яку спершу треба запекти в духовці. Тільки тоді на її сторінках з'являться рецепти страв. Сама книга продається в фользі, як напівфабрикат. Мотивація навчальної діяльності

Номер слайду 8

Поміркуй! Чому так кажуть?«Книга – найдорожчий скарб» На сторінках книжок можна побачити фантастичні світи, віднайти шлях до мрії, потрапити у цікаві пригоди. Якщо хочете все це побачити, то для цього треба читати. Під шелест сторінок ви зможете полинути у казковий світ. Читайте, бо хто багато читає, той більше знає.

Номер слайду 9

Артикуляційні вправи. Ли-ли-ли – ми урок розпочали. Ри-ри-ри – чистомовку повтори. Ай-ай-ай – усі слова вимовляй. Жи-жи-жи – вправне читання покажи. Ни-ни-ни – розчитування розпочни.

Номер слайду 10

Розчитування. Прочитай слова. Яке слово «зайве» Чому? Каз ка Каз ати. Каз кар Каз ковий. Каз очка Каз итися

Номер слайду 11

Утвори пари. Прочитай прислів’я про книги. Будеш з книгою дружити – Книга —Книга корисна, буде легше в світі жити.міст у світ знань.коли її читають.

Номер слайду 12

Гра «Де живуть книжки?»ТАКНІБІБЛІОТЕКАКУХНЯКАФЕКЛАСВідгадай, де живуть книжки?

Номер слайду 13

Фізкультхвилинка для очей

Номер слайду 14

Творчо - аналітичні вправи. Які книжки прочитав хлопчик?К А З К АК З А А К КОТИГОРОШКО ОТКИОГОРОКШ казкугнома.пропрочитав. Я

Номер слайду 15

Вправа «Доповни вірш»Сашко мав гарну книжку,Кинув раз її під …Де лежала бідна книжка. Пробігала сіра …Стала мишка книжку гризти,Стала мишка книжку …

Номер слайду 16

Вправа «Доповни вірш»Звідкись взявся їжачок, він був весь із …Він прогнав зубату …Слава, слава їжачкові!Сором же кому? …голочок.врятував нещасну …мишку,книжку. Сашкові!

Номер слайду 17

Узагальнення. Рухливе завдання. Закріплення правил поведінки з книгою. ТАКНІВсі наші книжечки в порядку?Придбаєм для книжок закладки. Охайно обгорнемо книжку. Книжкові сторіночки рвати. Ми будемо їх розглядати. Ми будемо книги бруднити. Ми будемо книги любити. Правила поведінки із книгоюrrrrrrrrrr

Номер слайду 18

Самостійна творча робота. Створи обкладинку для книги. Яка книжка твоя улюблена? Розкажи про неї !АВТОРНАЗВАМАЛЮНОК

Номер слайду 19

Підсумок уроку. Прийом «Незакінчені речення». Я дізнався…Я зрозумів…Мені сподобалось…

Номер слайду 20

Рефлексія. Чи все вдалося на уроці?

pptx
Пов’язані теми
Літературне читання, 2 клас, Презентації
НУШ
Інкл
Додано
25 лютого 2023
Переглядів
555
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку