Презентація до уроку позакласного читання "Памела Треверс. "Мері Поппінс""

Про матеріал
Презентація до уроку позакласного читання "Памела Треверс "Мері Поппінс" - короткі відомості про письменницю , її твір та екранізацію
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок позакласного читання. Памела Треверс«Мері Поппінс»

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Памела Ліндон Треверс 1899- 1996( справжнє ім'я Хелен Ліндон Гофф) - англійська письменниця, відома як автор серії дитячих книг про Мері Поппінс.

Номер слайду 4

Народилася майбутня письменниця 8 серпня 1899 року в місті Мериборо, в Австралії.1905 року сім’я переїхала в Англію, у Новий Південний Уельс. Хелен навчалася в школі для дівчат Норманхерст. Під час навчання в школі вона писала оповідання та п’єси для шкільних вистав. Перші твори майбутньої письменниці почали друкувати в австралійському журналі «Бюлетень» ще до того, як їй виповнилося 12 років.

Номер слайду 5

В 17 років Хелен переїхала до Австралії, в Сідней. Вона грала у виставах під псевдонімом «П. Л. Треверс», під яким згодом увійшла у світ письменництва.1924 року повернулася до Англії.д

Номер слайду 6

Історія створення твору Одного разу Треверс довелося посидіти з двома дітьми. Для них вона придумала історію про няню, яка носила речі в саквояжі і мала парасольку з головою папуги на ручці. Так гувернантка Мері Поппінс прийшла в будинок № 17 у Вишневому провулку подбати про сім'ю Бенкс і їх чотирьох дітей: Джейн, Майкла і близнюків Джоні і Барбарі. Казка перетворилася на книгу . У 1934 публікація «Мері Поппінс» була першим справжнім літературним успіхом Треверс.

Номер слайду 7

Серія книг про Мері Поппінс1926 – «Мері Поппінс и продавець сирників»1934 – «Мері Поппінс»1935 – «Мері Поппінс повертається»1944 – «Мері Поппінс відкриває двері»1962 – «Мірі Поппінс від А до Я»

Номер слайду 8

Письменницею було створено 18 творів про чарівну леді Мері

Номер слайду 9

Екранізація книги 1964 - фільм Діснея «Мері Поппінс»  (головну роль — Мері Поппінс — зіграла актриса Джулі Ендрюс). Фільм був висунутий на премію «Оскар» в 13 номінаціях та удостоївся п'яти нагород. 1983- у радянському Союзі був випущений фільм «Мері Поппінс, до побачення» (реж. Л. Квініхідзе, у ролі Мері Поппінс — Наталія Андрейченко).2019- кіноверсія Роба Маршала «Мері Поппінс повертається»

Номер слайду 10

Кадри з фільму «Мері Поппінс, до побачення» 1983р.(реж. Л. Квініхідзе, у ролі Мері Поппінс — Наталія Андрейченко).

Номер слайду 11

1993 - на сценах театрів світу йде мюзикл «Мері Поппінс». Понад одинадцять мільйонів людей бачили це шоу у всьому світі. Восени 2019 року відбулася прем'єра оновленої версії мюзиклу в Лондоні.

Номер слайду 12

Ілюстрації до повісті Марі Шерард

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Померла письменниця 23 квітня 1996 року в Лондоні, але вона вірила в нескінченність життя, говорячи: « Там, де серцевина міцна, немає ні початку, ні кінця. Там немає слова «прощавай…»

Номер слайду 15

Пам’ятники героїні П. Треверс

Номер слайду 16

Будинок в Лондоні,де жила Треверс

Номер слайду 17

Нагороди. У 1977 Памелі Треверс було присуджено звання Офіцера Ордена Британської імперії.

pptx
Додано
14 жовтня 2021
Переглядів
2106
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку