Презентація до уроку розвитку зв’язного мовлення на тему " Складання тексту-опису ромашки"

Про матеріал
Презентація містить матеріали для проведення уроку розвитку зв’язного мовлення у 2 класі на тему "Складання тексту-опису ромашки".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок розвитку зв’язного мовлення. Складання тексту – опису на тему «Ромашка»

Номер слайду 2

розповідатиміркуватиописувативисловлювати свою думку. На уроці ми будемо

Номер слайду 3

«Ти, мабуть, знаєш, що художник малює фарбами, музикант — нотами, а письменник — словами. Щоб створювати цікаві тексти, необхідно пізнавати секрети слів. Сьогодні ми ознайомимося з описом. Описи бувають різні: описувати можна людей, тварин, будинки, вулиці, природу, події і явища. Описуючи, ми словесно малюємо. Що краще це зроблено, то легше уявити, про що йдеться у тексті.»

Номер слайду 4

Щедрою рукою кинула природа під наші ноги цей барвистий та пахучий килим з квітів.

Номер слайду 5

прикрасипривітаннянектармедкрасаваренняаромат

Номер слайду 6

Я на сонце дуже схожа - Золотиста, ніжна, гожа, Я щоранку розквітаю, Промінцями всіх вітаю. Відгадати вам не важко, Що за квітка я? ромашка. Відгадайте загадку

Номер слайду 7

Легенда про ромашку. У бідної жінки захворів син. Грошей на ліки в неї не було і вона ходила по степу і збирала рослини, які хто порадить. Одного разу вона зустріла бабусю, яка несла в руках пучок білих пахучих квітів. Бабуся послухала про горе матері і простягла їй квіти : «Зроби з них відвар і дай випити синочку». «А як звуться ці квіти?»- запитала жінка. Як вилікується синок, то й назвеш їх його ім’ям. Хлопчика звали Романом, тож мати, напуваючи його відваром, промовляла: «Пий синочку ромашку і будеш здоровим»

Номер слайду 8

Вірш «Ромашка»Я – ромашка, скромна і біленька,На лугах, у полі, в квітнику росту,В мене серце жовте, золотеньке,Весну, літо й осінь я цвіту. Всюди я своїх сестричок маю, - І на грядці, в лузі, і в гаю. Від землі я сік живий приймаю, Людям щедро все передаю.

Номер слайду 9

стеблолисточкипелюсткисерединказолотистатонке, тендітнезелені, довгастібілі, ніжні

Номер слайду 10

Розгляньте малюнок. Дайте відповіді на запитання. Де росте ромашка?(Ромашка росте у садочках та палісадниках, у парках та на городі, у лузі та полі) Яке в неї стебло ?(Стебло в неї тонке, тендітне) Які в ромашки листочки? (Листочки у ромашки зелені, довгасті)

Номер слайду 11

Які в неї пелюстки? (Пелюстки білі та ніжні) Яка у квіточки середина? (Серединка золотиста) Що вам відомо про ромашку? (Ромашка лікує людей від багатьох хвороб, годує солодких нектаром комах)

Номер слайду 12

Зразок твору Ромашка росте у садочках та палісадниках у парках та на городі, у лузі та полі. У неї тоненьке стебельце, зелені листочки. У ромашки білі-білі пелюстки. Ця ніжна квіточка має золотисту, мов сонечко, серединку. Ромашка лікує людей від багатьох хвороб, годує солодким нектаром комах. Усі, хто дивиться на неї, не можуть відірвати очей від такої краси.

Номер слайду 13

Ви на клумбах, вдома, в школіВисівайте нас доволі,Доглядайте, поливайте,Без потреби не зривайте. Якби ви нас зберігали,Ми б красу вам дарували. Улітку красувалися б на клумбах. А взимку радували б вас у вазонах. Квіти прикрашають наше життя. Тож нехай на землі їх буде більше. І нехай серед них будуть і ті квіти, які виростили ви. Тож нехай буяють квіти. Прохання від квітів

Номер слайду 14

Дякуємо за увагу!

Номер слайду 15

Використані джерелаhttps://www.google.com.ua/search?qhttp://4book.org/uchebniki-ukraina/2-klass/1025-ukrajinska-mova-2-klas-zakharijchukhttps://www.youtube.com/watch?v=zw. Od. Epn. Me. RQ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Руденко Лариса Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Скіба Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Серпуховітіна Тетяна Іванівна
    Чудова змістовна робота! Дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Мельник Лілія
Додано
21 січня 2021
Переглядів
7987
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку