Презентація до уроку розвитку зв’язного мовлення "Перебудова казки ""

Про матеріал
Презентація до уроку розвитку зв’язного мовлення "Перебудова казки "" -Де двоє їдять, там і третій наїсться
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Класна робота Вісімнадцяте листопада. Розвиток зв’язного мовлення. Ця дивна країна Довкола – чудесна, І все там чарівне, Скрізь – диво - краса, Подумайте, друзі, Промовте, будь ласка, Яка це країна? Згадали, це ж… Кк ка кр ку ак зк кр ку кі отк. Кк ка зк ка -казка

Номер слайду 2

1. Пригадаємо народні казки «Котигорошко», «Івасик Телесик», «Фарбований лис», «Колобок»

Номер слайду 3

Казка – це цікава вигадана історія про події, яких не буває насправді. Рослини і тварини в ній уміють розмовляти і робити те, що й люди. Літературна казка – художній твір, який належить автору. Народна казка – це твір, який не має автора, його сворив народ.

Номер слайду 4

1. Пригадаємо авторські казки Шарль Перро, Леся Українка, Брати Грімм

Номер слайду 5

Сорока кашу варила. (казка)Василь Сухомлинський У Сороки було семеро дітей. Прилетіла вона додому, а діти кричать: – Їсти хочемо! – Підождіть, любі, я вам каші наварю. Наварила Сорока гречаної каші. Пахне каша, аж слинка у діток тече. Наклала мати каші в сім тарілочок, дала діткам ложечки, їдять дітки, мовчать. А Сорока сидить біля столу, їй не вистачило каші, всю віддала дітям. – Хай їдять, щоб не були голодні, а я полечу й щось собі їсти знайду.

Номер слайду 6

- Про кого розповідається в казці?- Як сорока ставиться до своїх дітей? З чого це видно?- Як ставляться пташенята до своєї матері?- Яке прислів’я підходить до цієї казки?Для ворони нема кращих дітей, як воронячі. Мати сама не з'їсть, а дітей нагодує. Перебудуйте казку по-новому, змінивши кінцівку і доповнивши основну частину так, щоб казка відповідала прислів’ю: « Де двоє їдять, там і третій наїсться»

Номер слайду 7

Де двоє їдять, там і третій наїсться. Казка Жила – була мама сорок. Було у неї семеро діток. Одного разу у родині трапилася така пригода… Наварила сорока діткам каші Побачили діти, що мама не має чого їсти.

Номер слайду 8

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, Розробки уроків
НУШ
Додано
21 грудня 2022
Переглядів
914
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку