Презентація до уроку розвитку зв’язного мовлення "Твір – розповідь за уявою Осінь зачаровує красою"

Про матеріал
Презентація до уроку розвитку зв’язного мовлення "Твір – розповідь за уявою Осінь зачаровує красою"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток зв’язного мовлення №2 Твір – розповідь за уявою. Осінь зачаровує красою

Номер слайду 2

Сонце низько чи високо,Посила Землі уклін,З ним приходять пори рокуІ приносять безліч змін. Осінь  багряна. Літо  барвисте,Весна  це красуня в зеленім вбранні,Зима  синьо-біла, морозно-сріблиста,Та кожна із них до вподоби мені.

Номер слайду 3

Двадцять третє вересня. Урок розвитку зв’язного мовлення 2 Оо ос сі ін нь - осінь. Ходить осінь за пензлем. Помахом руки фарбує дерева у кольори своєї пори. Стоїть ліс, немов казка. Затамуйте подих - і ви почуєте голос чарівниці.2. Ходить чарівна осінь з казковим пензлем. Помахом руки фарбує дерева у різноманітні кольори своєї пори. Стоїть загадковий ліс, немов жива казка. Затамуйте подих - і ви почуєте мелодійний голос чарівниці. Осінь - казкова, чарівна, різноманітна, яскрава, загадкова, жива, мелодійна.

Номер слайду 4

А осені вже не сидиться на місці, в усі кутки заглянути їй хочеться. Махнула своїм крилом, і все навкруги стало багряно-жовтим. Перед нами ліс. І сюди завітала золотокоса красуня. Прислухалась і почула дивовижні звуки, які поступово, набираючи сили, перетворилися в пісню лісу. Послухайте вірш і ви зрозумієте, що красу можна не лише бачити, а й уявити, читаючи твори, в яких вона оспівується.

Номер слайду 5

Вийшла Осінь з лісу й далі помандрувала. Куди ж тепер проляже її шлях, як ви думаєте?

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Правильно, стежина веде нас в поле. І тут вже побувала Осінь - господарка полів. Навколо стільки смачного! А що саме?Овочі (які?) смачні, корисні, потрібні, якісні, свіжі, приємні.

Номер слайду 8

Ви зустрілися із золотоволосою красунею - Осінню, подорожували разом з нею. Сьогодні на уроці спробуємо написати твір за уявою. Це буде ваш особистий твір, не схожий на інші. Ви можете уявити, як Осінь задаровує красою в лісі, в полі, на галявині, у сквері, у парку, садочку. А може вона вас зачарує рано-вранці, або це буде неповторний осінній вечір.золоточубий вересень-чарівник; казкове диво; срібноголосий пташиний спів; сонячно-золоті шати; рідна земля.б) притомилось сонечко; припливає осінь; зачервонілася горобина; перешіптуються листочки. Речення. Срібна ниточка-павутинка підхопила золотий промінь і полетіла з ним. Дерева, немов чарівні феї, милуються своїм вбранням. Осінь, красуня, чарівниця Різнобарвна, золотокоса, казкова, мелодійна Завітала, обходить, пофарбувала, виграє Золоточубий вересень – чарівник, казкове диво, срібноголосий пташиний спів , сонячно-золотішати, притомилось сонечко, припливає сонечко

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Срібна ниточка-павутинка підхопила золотийпромінь і полетіла з ним. Дерева, немов чарівні феї, милуються своїмвбранням. Жовтокоса красуня осінь примчала на золотому коні у ліс. Торкнулася чарівною паличкоюверхівок дерев. І зашелестіли на них багрянішати. На землі рясніє барвистий килим. Чудово навкруги!

pptx
Додано
21 грудня 2022
Переглядів
1545
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку