Презентація до уроку "Твоя майбутня професія, твій вибір"

Про матеріал
Презентація до уроку "Твоя майбутня професія, твій вибір" розроблена для кращого сприйняття теми уроку та розширить кругозів учнів, уяву память та реакцію
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Твоя майбутня професія – твій вибір

Номер слайду 2

мета - ознайомити старшокласників із переліком професій взагалі; -         розкрити суть правильного вибору професії, показавши психологічний та теоретично-практичний його аспекти; -         зорієнтувати учнів на свідомий вибір майбутньої професії; -         виховувати у дітей любов до праці, повагу до людей будь-якої професії . -          ознайомити учнів із переліком галузей народного господарства, переліком професій які дають змогу займатися індивідуальною трудовою діяльністю, які мають попит на ринку праці; -          порадити, як обрати професію до душі, як уникнути помилок розчарувань у виборі професій -          виховувати зосередженість, щоб не розгубитися в різноманітності професій.

Номер слайду 3

“Людина - людина”: учитель, лікар, вихователь, журналіст, бібліотекар, юрист, екскурсовод тощо. Основні вимоги: потреба і вміння спілкуватись, уміння розбиратися в людських взаєминах, гарна пам’ять, терпіння, сталий настрій у процесі роботи з людьми.

Номер слайду 4

“Людина - художній образ”: художник, модельєр, фотограф, дизайнер, скульптор, композитор, актор тощо. Основні вимоги: наявність здібностей до мистецтва, творча уява, образне мислення, працелюбність.

Номер слайду 5

“Людина - знакова система”: програміст, економіст, коректор, кресляр, касир, топограф, перекладач. Основні вимоги: абстрактне мислення, відтворювальна уява, гарна зосередженість, стійка уява, посидючість.

Номер слайду 6

“Людина - природа ”: мікробіолог, ботанік, лісник, агроном, ветеринар, рибознавець, гідромеліоратор, тощо. Основні вимоги: наявність ініціативи, самостійність у вирішенні конкретних задач, творча уява.

Номер слайду 7

“Людина - техніка”: водій, інженер, слюсар, швачка, токар, монтажник, будівельник, сталевар, механік, тощо. Основні вимоги: висока виконавська дисципліна, акуратність, практичне мислення, технічна уява, творчий потенціал.

Номер слайду 8

Агроном

Номер слайду 9

Вихователь

Номер слайду 10

геолог

Номер слайду 11

дальнобійник

Номер слайду 12

екскурсовод

Номер слайду 13

жнець

Номер слайду 14

залізничник

Номер слайду 15

історик

Номер слайду 16

їздець

Номер слайду 17

лікар

Номер слайду 18

митник

Номер слайду 19

охоронець

Номер слайду 20

пожежник

Номер слайду 21

репортер

Номер слайду 22

садівник

Номер слайду 23

таксист

Номер слайду 24

учитель

Номер слайду 25

фотограф

Номер слайду 26

художник

Номер слайду 27

цирюльник

Номер слайду 28

шахтар

Номер слайду 29

Номер слайду 30

пам’ятка старшокласникам Знайти своє покликання – джерело щастя

Номер слайду 31

1. Визначити кілька професій, які подобаються, до яких є потяг, існують принципові можливості успішного їх освоєння й працевлаштування. 2. Шукати якнайбільше інформації про ці професії, знайомити з людьми, які їх представлять. 3. Вислухати думку батьків, учителів, друзів, проаналізувати їх. 4.Скласти список суттєвих можливостей професій ( наприклад, можливість спілкування з багатьма людьми, поїздки за кордон, висока платня тощо ) і проаналізувати його відносно своєї мети, очікувань, мрій. 5. Визначити фізичні та психологічні якості, необхідні для кожної з професій. 6. Звернутися до психолога з проханням визначити ( дослідити ) інтереси, здібності, темперамент, особливості пам`яті, уяви тощо. 7.Прислухатись до своїх відчуттів, інтуїції. 8. “Приміряти” кожну з професій. Порівняти, зважити всі “ плюси ” і “мінуси ”. 9. Зробити вибір. 10. Упевнено йти до мети. Професійних вам успіхів і досягнень!

Номер слайду 32

Основні помилки у виборі професії 1.Поділ на “престижні” й ” непрестижні ”. 2.Ототожнення навчального предмета з професією. 3. Перенесення ставлення до людини за професією. 4. Вибір під чиїмось впливом. 5. Неправильне уявлення про характер праці в певній трудовій діяльності. 6. Вибір під впливом певних обставин. 7. Думки про легке життя.

ppt
Додано
20 січня 2021
Переглядів
1118
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку