Презентація до уроку української мови у 2 класі. "Слова -назви дій, близькі за значенням"

Про матеріал
Презентація створена до уроку українськох мови у 2 класі за підручником Л.Варзацької, Т.Трохименко. Може використовуватися на онлайн-уроці, містить хвилинку каліграфії, роботу за вправами підручника, практичні завдання для кращого засвоєння навчального матеріалу . Використано інтернет-ресурси.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Слова-назви дій, близькі за значенням

Номер слайду 2

Гра «Світлофор» (так-ні)Слова, які називають предмети, називають дієсловами. Слова, які називають дії предмета, називають дієсловами. Дієслова відповідають на питання який? яка? яке? які?Дієслова відповідають на питання що робити? що зробив? що буде робити?

Номер слайду 3

6 грудня. Класна робота. Дощ [ д о ш ч] -3б., 4зв., 1скл..

Номер слайду 4

Каліграфічна хвилинка. Вправа 201, с. 75

Номер слайду 5

Вправа201 Л. Костенко

Номер слайду 6

Вправа 201

Номер слайду 7

Вправа 203-Які за значенням слова в кожному рядку?

Номер слайду 8

Казка про синоніми. В одному чудовому місті Мовознавство жила cім`я Синонімів. Все в родині було дружно і злагоджено, всі підтримували один одного. Якщо хтось із родини Синонімів був сумним, то всі також були зажурені, невеселі. Або навпаки, коли хтось один сміявся, то всі його підтримували: реготали, заливалися сміхом. Отож, хоч і були в цій родині усі з різними іменами, проте були близькі за характером та вдачею.

Номер слайду 9

СИНОНІМИ Слова, близькі за значенням, говорять про одне і те саме, тільки по різному. Вони допомагають зробити мовлення красивішим,зрозумілішим.

Номер слайду 10

Вправа 205

Номер слайду 11

Гра « Знайди пару»Дружити. Стежити. Мести. Галасувати. Журитися. Розповідати. Робити. Розказувати. Приятелювати. Сумувати. Працювати. Підмітати. Кричати Спостерігати

Номер слайду 12

Дом.завдання. Впр.207

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
5 грудня 2023
Переглядів
769
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку