Презентація до уроку української мови у 4 класі "Повторюємо вивчене про прислівник"

Про матеріал
Презентація до уроку української мови у 4 класі "Повторюємо вивчене про прислівник" складена до підручника "УКРАЇНСЬКА МОВА та читання. 4 клас. Частина 1" авторів К. Пономарьової та Л. Гайової. Упрезентації є матеріал на повторення теорії та практичні вправи. Якщо ви завантажите шрифт Propysy, то зможете працювати на полі слайду разом із учнями під час дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Закріплюємо знання про прислівник4 клас

Номер слайду 2

Девіз нашого уроку Прислівник – це мови частина незмінна,Вивчаємо, друзі, її ми сумлінно. Прислівники влучно вчимось добирати,Щоб точно нам думку свою передати.

Номер слайду 3

ПРИСЛІВНИК - це самостійна незмінна частина мови, яка виражаєпояснює, куди спрямована діяповернув(куди?)ліворучознаку діїтримаю(як?)міцнопояснює де, коли відбувається діявиступав(коли?) вчора

Номер слайду 4

Прислівник. Незмінна частина мови. Виражає ознаку дії, пояснює їїЯк? Де? Коли? Куди?Найчастіше пов’язується з дієсловом. Найчастіше другорядний член речення

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Розбери прислівники за частинами слова. Весело, щороку, влітку, внизу. Весело,

Номер слайду 7

Утвори прислівники. Розмісти їх за питаннями. Ку,в,літ; ру,в,го; ред,в,пе; ду,за,по; рі,че,в,ве; но,що,чі; зад,на; з,ку,бо; пе,по,ре,ду. Коли? Куди? Де?

Номер слайду 8

Заміни вислів прислівником - синонімом. Працює, як сонна муха -Знає, як свої 5 пальців -Дав, як кіт наплакав -Мчати, як стріла –Лягати разом з курми -Слова для довідок: добре, повільно, мало, рано, швидко.

Номер слайду 9

Добери синоніми. Радісно - Неголосно - Ласкаво - Поспіхом - Навкруг -

Номер слайду 10

Спиши текст. Встав прислівники. Підкресли їх. Я так люблю рідну природу! … така широчінь, свіже повітря! Ось сонце котиться … , за ліс, за гори. … розкинулось село. Я стою … , на скелі. … синіє невеличка гірська річка. Над річкою … стелиться туман. Я так

Номер слайду 11

Вправа «Доповни речення»Прислівник це … мови. Прислівник називає … або пояснює …, … відбувається дія . Прислівник відповідає на питання …, …, …, …. та інші. У реченні прислівник найчастіше зв’язується з … і виступає … членом речення.

Номер слайду 12

Самооцінювання. Вершина знань. Я все зрозумів. Мені треба повторити вивчене. Мені потрібно пройти матеріал ще раз

Номер слайду 13

Дякую за роботу!

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 4 клас, Презентації
НУШ
До підручника
Українська мова 4 клас (Криган С. Г.)
Додано
30 квітня 2023
Переглядів
968
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку