Презентація до уроку « Вплив настрою на спілкування та здоров`я»

Про матеріал
Навчити розрізняти види настрою, розвивати навички контролюй поліпшення свого настрою, виховувати бажання підтримувати позитивний настрій « Ніщо не коштує так дешево і не ціниться так дорого, як ввічливість, прикрашена природною усмішкою»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація до уроку « Вплив настрою на спілкування та здоров`я»

Номер слайду 2

Настрій – це стійкий психологічний стан, загальний показник психічного здоров`я. Це певна рівновага всіх проявів психічного життя ( емоцій, переживань тощо)

Номер слайду 3

Радість, горе, здивування, Смуток, спокій, хвилювання – Це емоції, мій друже, І вони важливі дуже. Як корисні позитивні: Сміх і радість, спокій теж! Злість і смуток – негативні, За емоціями стеж! Швидко негативний настрій Зіпсує здоров`я , знай. Не сумуй, жартуй, всміхайся, Завжди добрий настрій май!

Номер слайду 4

Гра “ Театр масок ” Діти по черзі показують мімікою різні види настрою ( радість, сум, хвилювання тощо), а інші відгадують настрій

Номер слайду 5

Моделювання ситуації Успішне спілкування формує хороший настрій, і навпаки: хороший настрій сприяє успішному спілкуванню. Діти об`єднуються у три групи. Кожна група моделює ситуацію щодо впливу настрою на спілкування

Номер слайду 6

Вправа “ Мозковий штурм “ Придумати і написати декілька “ рецептів ” поліпшення настрою

Номер слайду 7

“ Бджола та гарбузова квітка В. Сухомлинський

Номер слайду 8

Полетіла бджола в поле за медом – далеко – далеко. А сонечко вже до заходу хилиться. Знайшла бджола велике гарбузове поле. У гарбуза квіти великі, пелюстки жовті, яскраві мов сонце.

Номер слайду 9

Літала бджола від однієї квітки до іншої, збирала мед. Підняла голівку, поглянула довкола та скрикнула по – бджолиному з переляку: сонечко зайшло, у небі зірочки мерехтять, у полі цвіркун співає.

Номер слайду 10

Що ж мені тепер робити? – розмірковувала в голос бджола. Сідай під пелюстки, - запропонувала їй гарбузова квітка . – Переночуєш, а вранці додому полетиш. Сіла бджола на солодкі тичинки, закрила її квітка пелюстками. Спить гарбузова квітка. Спить бджола. Спить поле. Увесь світ спить, тільки зірочки на небі мерехтять

Номер слайду 11

Ось і сонечко з`явилось із –за лісу. Гарбузова квітка відкрила пелюстки. Прокинулась бджола. Час додому летіти.

Номер слайду 12

Але в маленькому бджолиному серці щось затремтіло – сумне і тепле. Щось затримало бджолу біля квітки. Вклонилася низенько бджола гарбузовій квітці та мовила: - Дякую тобі, квітко, за гостинність.

Номер слайду 13

Квітка зітхнула. Їй теж не хотілося розлучатися із бджолою. Але сонце вже піднялось високо над обрієм, весело співав жайворонок у небі, літали метелики – починався день. Бджола покружляла над гарбузовою квіткою й та полетіла додому, понесла мед діточкам

Номер слайду 14

Підготувала Марченкова О.Ю. учитель КЗО НВО №113 м. Дніпро - Як на вашу думку, чому бджолі було важко розлучатися з гарбузовою квіткою? - Якщо ви зустрічаєте добрих людей, чи важко вам розлучатися з ними?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Марченков Евгений
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
16 липня 2019
Переглядів
2534
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку