Презентація до уроку з математики для учнів 3 класу " Позатабличне множення і ділення. Розв'язування задач. Цікаве про помідори"

Про матеріал
Презентація до уроку з математики для учнів 3 класу " Позатабличне множення і ділення. Розв'язування задач. Цікаве про помідори."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Сьогодні на тебе чекає підготовка до контрольної роботи: будемо розв’язувати задачі та приклади А також цікавинки про …. Про що, ти дізнаєшся, коли розгадаєш філворд.

Номер слайду 3

п о м і д о р к т а ф л у с е По доріжках лабіринту розкидані літери. Пройшовши тільки по правильному шляху, ти дізнаєшся про що піде мова на уроці

Номер слайду 4

Вірно, сьогодні ми дізнаємося цікаве про помідори. Підібрала для вас цікаві факти про помідори тому, що сьогодні важко уявити собі без них наш стіл, але далеко не завжди вони були таким популярним атрибутом європейської кухні, ще двісті років тому наші предки вважали їх отруйними та використовували переважно лише як декоративну рослину.

Номер слайду 5

Давайте розв’яжемо задачу З поля зібрали 60 кг помідорів. Третину з них відвезли до їдальні, а інші – в магазин. Скільки кілограмів помідорів відвезли в магазин? В Україні помідор однорічна рослина, проте в тропічних регіонах він може рости та плодоносити кілька років. Мало кому відомо, що помідор — це ягода. Слово «помідор» прийшло до нас з італійської мови, де воно означає «золоте яблуко».

Номер слайду 6

Ще одна задача чекає на нас До магазину привезли 86 кг фіолетових та жовтих помідорів. Фіолетових було 5 ящиків по 6 кг. Скільки ящиків по 8 кг жовтих помідорів завезли до магазину? В помідорах дуже багато вітамінів А і С та мікроелементиів таких як кальцій та калій. Сьогодні у світі вирощують понад сім тисяч сортів помідорів і майже всі сорти червоного кольору, проте також є зелені, жовті, помаранчеві, рожеві та фіолетові томати.

Номер слайду 7

  Помідори містять гормон щастя і є антидепресантом. Томатною столицею України вважається місто Кам'янка-Дніпровська в Запорізькій області. Більша частина населення міста зайнята вирощуванням овочів і помідори одні з найбільш популярних. Городяни навіть встановили на центральній площі міста пам'ятник «Слава помідору», вага якого понад 600 кг. 95% ваги помідора становить вода. Найбільше помідорів вирощують у Китаї. Помідори використовуються при виготовленні косметики.

Номер слайду 8

Відпочив трохи, пора за приклади братися. 60 : 12 17∙ 4 480 : 6 54 : (3+6) +18 84: 3 54 : 6 – 5 ∙0 18:4 548 – 329 64 : 7 257 + 699 Історично помідори походять з Південної Америки. Там в природі досі зустрічаються дикі їх сорти. В Європу помідори потрапили лише в середині XVI століття Ла Томатіна - щорічне свято, що проходить в іспанському місті Буньоль. Десятки тисяч учасників приїжджають з різних країн для участі в помідорному побоїщі, азартно кидаючись один в одного цими овочами.

Номер слайду 9

ppt
Додано
5 травня 2020
Переглядів
1623
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку