Презентація до уроку з природознавства, літературного читання, трудового навчання. "Червона книга України".

Про матеріал
Знайомити учнів з рідкісними видами рослин і тварин. Формувати уяву про «Червону книгу України» як державний документ. Розвивати вміння будувати відповіді на запитання, логічне мислення, пам’ять, увагу. Виховувати любов до природи рідного краю, бажання правильно поводитись в природі та берегти її. Розвивати пізнавальний інтерес до природи рідного краю через виготовлення моделі птаха.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Червона книга України

Номер слайду 2

Червона книга – це список рідкісних видів тварин та рослин, що перебувають під загрозою зникнення. Вона Червона тому, що червоний колір – це сигнал, який попереджає про небезпеку, що нависла над великим багатством природи. В ній є такі сторінки: чорні; червоні; оранжеві; зелені. Чорний колір – це колір трауру. На чорних сторінках записані назви тварин, які вже зовсім зникли з лиця Землі. На червоних сторінках записані тварини, які є рідкісними або перебувають під загрозою зникнення. На оранжевих сторінках відзначено ті рослини, і тварини, що можуть скоро зникнути. Люди не просто заносять до книги тварин та рослин. Люди почали працювали над збереженням і відновленням втрачених видів. Тому в Червоній книзі існують і зелені сторінки. На зелених сторінках записані назви рослин і тварин, кількість яких збільшилась завдяки турботі людей.

Номер слайду 3

Правила роботи на уроці:1. Уважно слухай того, хто говорить.2. Не принижуй, не критикуй!3. Поважай інших.4. Взаємна повага.

Номер слайду 4

Гра «Правильне твердження» Комахи- це невеличкі за розмірами тварини. Комахи мають 6 ніг. Тіло птахів вкрите шерстю. Дзьоб допомагає птахам подрібнювати їжу. Звірі-це тварини тіло яких складається з тулуба, кінцівок. Тіло риби вкрите лускою та слизом. Червону книгу України внесено рослини і тварини, які потрібно охороняти і оберігати. Червона книга Луганської області теж існує.

Номер слайду 5

бражник йорж пугач їжакжук-олень бичок дятел горностаймахаон вирезуб орел норка {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A} КОМАХИ РИБИ ПТАХИ ТВАРИНИ бражник йорж пугач їжак жук-олень бичок дятел горностай махаон вирезуб орел видра джміль морський коник лелека хом’як

Номер слайду 6

Комахи. БРАЖНИК ЖУК-ОЛЕНЬ МАХАОН ДЖМІЛЬ

Номер слайду 7

Риби. ЙОРЖ БИЧОК ВИРЕЗУБ МОРСЬКИЙ КОНИК

Номер слайду 8

Птахи. ПУГАЧ ДЯТЕЛ ОРЕЛ ЛЕЛЕКА

Номер слайду 9

ТвариниЇЖАК ГОРНОСТАЙ ВИДРА ХОМ’ЯК

Номер слайду 10

Правила безпечної роботи Робота з папером і картоном1. Не можна торкатися брудними руками обличчя, очей.2. Працювати дозволено лише з ножицями, що мають тупі (закруглені) кінці.3. Передавати ножиці слід закритими, кільцями вперед.4. Ножиці слід утримувати трьома пальцями: великим, вказівним і середнім. У кільця вставляють великий і середній пальці, а вказівним притримують інструмент знизу. Не допускається вставляння вказівного і великого пальців в одне кільце.5. Не можна класти пальці руки на лінію розрізу. Слід стежити, щоб пальці не потрапили під лезо.6. Не можна залишати ножиці відкритими.7. Різати папір слід над столом.8. Якщо папір складено у кілька разів, то ножиці слід нахиляти праворуч, заготовку слід тримати за край аркуша.9. Шматочки невикористаного паперу, картону та інших матеріалів слід складати у спеціальну коробочку.

Номер слайду 11

Вирізаємо квадрат з аркуша білого паперу А4. Малюємо заготовку. Розмальовуємо чорним фломастером хвіст і крила. ПРАКТИЧНА РОБОТА

Номер слайду 12

Згортаємо по діагоналі. Вирізаємо голову і шию, розрізаємо пір'ячко.

Номер слайду 13

Підкручуємо розрізане пір'я на хвості та шиї. Вивертаємо, вставляючи хвіст у надріз.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

* Не ламати гілок дерев та кущів. * Не пошкоджувати кору дерев. * Не рвати в лісі та на луках квітучих рослин. * Не ловити комах, не знищувати павуків, жаб, мій та вужів. * Не ловити диких тварин і не забирати їх додому. * Не руйнувати гнізда і не зачіпати їх, якщо натрапиш випадково. * Не розводити багаття в лісі чи на луках. * Не залишати сміття на природі, не викидати сміття у водоймища. ПРАВИЛА ПОВОДЖЕННЯ В ПРИРОДІ

pptx
Додано
3 березня 2019
Переглядів
761
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку