Презентація до уроку з української мови "Теперішній час" 4 клас

Про матеріал
Презентація з теми "Теперішній час. Змінювання дієслів теперішнього часу за особами і числами" включає в себе підбірку цікавих завдань на вивчення учнями дієслів теперішнього часу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕПЕРІШНІЙ ЧАС. ЗМІНЮВАННЯ ДІЄСЛІВ ТЕПЕРІШНЬОГОЧАСУ ЗА ОСОБАМИ Й ЧИСЛАМИПідготувала. Вчитель початкових класів. Сачковська Юлія Петрівна

Номер слайду 2

Каліграфічна хвилинка. На вес ні— Доберіть спільнокореневі слова, визначте корінь.— Відтворіть прикмету, вставивши подане слово. Павутиння, жарким,— літо, багато, буде.

Номер слайду 3

Гра «Алфавіт – стоп»Істоти: Неістоти: Власні: Загальні:

Номер слайду 4

Актуалізація опорних знань-Прочитайте. Випишіть дієслова теперішнього часу. Скоро сонечко пригріє, потечуть струмки, темний гай зазеленіє, зацвітуть квіти. Ми дзвіночки, лісові дзвіночки, славим день. Ми співаєм, дзвоном зустрічаєм: День! День!

Номер слайду 5

Спостереження за мовним матеріалом-Доповніть речення, змінюючи одне з дієслів теперішнього часу з попереднього завдання. Я (що роблю?). Ти (що робиш?). Він Вона (що робить?). Воно. Ми (що робимо?)Ви (що робите?)Вони (що роблять?)

Номер слайду 6

— Змініть дієслова за особами у теперішньому часі за таблицею, поданоюна с. 148.І група - іти, знати; ІІ група - лежати, бігти.

Номер слайду 7

Робота в парах— Прочитайте, поясніть зміст. Випишіть дієслова, протилежні за значенням, усно поставте до них питання, визначте час, особу.1) Вода з одного бере, другому дає. 2) Незнайко на печі лежить, а Знайко по дорозі біжить. 3) Добро пушить, а лихо сушить. 4) Згода дім будує, а незгода руйнує. 5) Літо біжить, підстрибуючи, а зима бреде, похнюпившись.

Номер слайду 8

Вчиться на відмінно!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Корнієнко Світлана Ігорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 березня 2019
Переглядів
9710
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку