Презентація до урокуОдноскладні речення. Узагальнення й систематизація знань

Про матеріал
Презентація до уроку " Односкладні речення. Уагальнення й систематизація знань".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Шістнадцяте грудня Класна робота

Номер слайду 2

Тема уроку Односкладні прості речення. Узагальнення знань

Номер слайду 3

Мета уроку навчальна: узагальнити та систематизувати відомості про односкладні речення, їх групи та види; удосконалити вміння визначати тип односкладних речень, спосіб вираження в них головного члена, правильно використовувати у мовленні вивчені види односкладних речень; розвивальна: розвивати вміння аналізувати та узагальнювати вивчений матеріал; розвивати творчі здібності учнів; виховна: виховувати любов до рідного краю  

Номер слайду 4

Нині святий Миколай, В український піде край, Всім, хто чемний був весь час, Він даруночки роздасть. https://www.youtube.com/watch?v=7bx4S2YGS48, https://docs.google.com/forms/d/12LvWwHoY1hTX7BYRu5h7YgtV1Z-UbBnT00FRw92fhHU/edit

Номер слайду 5

«Зірка уроку» «Зірка майстра мовлення» : критерії оцінювання: у відповідях вітсутні лексичні та граматичні помилки, мовлення чітке, лаконічне, грамотне. «Зірка знань» : критерії оцінювання : учень чи учениця під час уроку брали активну участь у всіх видах робіт ,виявили високий результат. «Зірка майстра творчості»: критерії оцінювання: учень чи учениця написали найкращу творчу роботу, що відповідає вимогам до цього виду роботи. «Зірка майстра теорії» : критерії оцінювання: учень чи учениця бездоганно знають теорію з теми, наводять доречні приклади для ілюстрації теоретичного матеріалу.

Номер слайду 6

Хмаринка слів

Номер слайду 7

Інтелекткарта «Односкладні речення».

Номер слайду 8

Тестове завдання https://docs.google.com/forms/d/1YD9qf83kGyA4dbKJhE6VQnucvwhP5s84A1ePre-1BQ/edit

Номер слайду 9

Тренувальні вправи. 1. Перепишіть текст, уставляючи пропущені літери та розділові знаки. 2. Знайдіть у тексті односкладні речення та визначте види. 1 варіант 1-3 речення, 2 варіант 4-6 речення, 3 варіант 7-9 речення.

Номер слайду 10

Самостійна робота Пряники – миколайчики 1. Миколайчики - це трад…ційні пряники або печ…во що п…чуть нап…р…додні дня святого Миколая, а потім дарують дітям. 2. Можуть бути різної форми та з різним роз(с)писом ялинки чоловічки сніжинки, зірочки або у вигляді святого Миколая. 3. Готувати миколайчиків просто. 4. С(з)початку треба збити масло. 5. Потім додати усі інші інгр…дієнти (100 г масла 300 г муки 2 яйця 40 г крохмалю 90 г меду 1 чайну ложку розпушувача для тіста 100 г цукру імбир або корицю) та п…р…мішати. 6. Поставити тісто на холод не менше, як на 1 годину. 7. Роз(с)катати шаром пів сантиметра формочкою пов…різати миколайчики. 8. С(з)класти на деко злегка з(с)мащене олією. 9. Випікати 5 хвилин в г…рячій духовці.

Номер слайду 11

Взаємоперевірка Миколайчики - це традиційні пряники або печиво, що печуть напередодні дня святого Миколая, а потім дарують дітям. Можуть бути різної форми та з різним розписом: ялинки, чоловічки, сніжинки, зірочки або у вигляді святого Миколая. Готувати миколайчиків просто. Спочатку треба збити масло. Потім додати усі інші інгредієнти (100 г масла, 300 г муки, 2 яйця, 40 г крохмалю, 90 г меду. 1 чайну ложку розпушувача для тіста, 100 г цукру, імбир або корицю) та перемішати. Поставити тісто на холод не менше, як на 1 годину. Розкатати шаром пів сантиметра, формочкою повирізати миколайчики. Скласти на деко, злегка змащене олією. Випікати 5 хвилин в гарячій духовці.

Номер слайду 12

Синтаксичний розбір речення Святого Миколая також називають Чудотворцем. https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%BD%D1%8C_%D1%81%D0%B2%D1%8F%D1%82%D0%BE%D0%B3%D0%BE_%D0%9C%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%8F

Номер слайду 13

Домашнє завдання Підготуватися до контрольної роботи, повторивши правила з теми. Написати мінітвір, використовуючи односкладні речення, на тему: «Існує прикмета, якщо помиритися у день святого Миколая, то навіть вороги стануть у подальшому добрими друзями ». Спростуйте або підтвердіть прикмету, навівши переконливі аргументи і приклади з власного життя.

Номер слайду 14

Підсумки уроку Навіщо нам потрібні односкладні речення? Кому б ви вручили «Зірку мовлення» за відповіді сьогодні на уроці, чому саме цьому учневі?

Номер слайду 15

Дякую за злагоджену роботу на уроці! Хай Миколай у вишиванці Розбудить подарунком вранці І принесе у вашу хату Добробут, радості багато. Розбудить приспані надії, Зернятко щастя хай посіє. Зігріє гумором, любов'ю, І принесе усім здоров'я!

ppt
Додано
16 грудня 2021
Переглядів
1521
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку