Презентація до виховного заходу "Інтелект-шоу "Цікава хімія та біологія"

Про матеріал
Позаурочний захід для учнів 10-11 класів. Мета проведення заходу: Методична – запровадити використання інноваційних технологій для поліпшення сприйняття матеріалу із застосуванням мультимедійних засобів. Дидактична –закріпити та поглибити знання здобувачів освіти з хімії та біології; викликати інтерес до вивчення природничих наук; прищеплювати любов до навчання, викликати бажання розкривати таємниці хімії та біології; пов’язувати свої знання з практикою. Розвивальна –розвивати пізнавальну активність та логічне мислення в ході гри Виховна – виховувати наполегливість й волю, доброзичливе ставлення до суперників.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ХІМІЯ – НАУКА ПРО РЕЧОВИНИ ТА ЇХ ПЕРЕТВОРЕННЯ

Номер слайду 2

«Широко простягає хімія руки свої у справи людські. Куди не кинемо оком, всюди постають перед нами успіхи її розвитку».

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Знати природу і вміти в ній жити –вчить біологія нас так робити

Номер слайду 6

Інтелект – шоу«Цікава хімія та біологія»

Номер слайду 7

Команда «ЗНАВЦІ» Команда «ЕРУДИТИ»

Номер слайду 8

Заповіді гри Не віддавай суперникам нічого, окрім данини захоплення. Програли - не засмучуйтеся, наступного разу виграєте. Виграли - не спокушайтеся: наступного разу можете програти. Вірте в справедливість журі.

Номер слайду 9

Вітаємо високоповажне журі !

Номер слайду 10

Заповіді для журіНе кваптеся робити швидкий висновок. Входьте в положення команди. Уміло вирішуйте протиріччя. Пам'ятайте, що в суперечках народжується істина. Не робіть прогнозів відносно переможців. Не зловживайте правами.

Номер слайду 11

«Розминка» 5 балів.

Номер слайду 12

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}хіктивкуштімаенианвучніреможати

Номер слайду 13

Хімічні реактиви не можна куштувати

Номер слайду 14

Номер слайду 15

За кожну правильну відповідь – 1 бал. ЗНАЙТИ ВІДПОВІДНІСТЬ

Номер слайду 16

Щитовидна залоза Гемоглобін кровіНСІ, І, F , Fе, S, Са, Na. СІ, білок.

Номер слайду 17

Правильні відповідіШлунок – НСІ. Щитовидна залоза – І. Гемоглобін крові – Fe. Вухо – S. Кістки – Са. Емаль зубів – F. Волосся – білок. Сльози – Na. Cl

Номер слайду 18

ПЕРЕКЛАДАЧІГра з вболівальниками

Номер слайду 19

Не все Аурум, що блищить. (Не все золото, що блищить). Білий, як кальцій карбонат. (Білий, як крейда). Ферумний характер. (Залізний характер)Слово – Аргентум, а мовчання – Аурум. (Слово – срібло, а мовчання – золото). За купрумний гріш повісився (За мідний гріш повісився)Багато Н2 О витекло. (Багато води витекло)

Номер слайду 20

За кожну правильну відповідь 1 бал. ВУСТАМИ ДИТИНИ

Номер слайду 21

І. Його виробляє звичайна корова 2. У невеликих кількостях він дуже корисний. 3. Коли його дуже багато, це стає справжньою бідою. 4. Потрапляючи у воду, він руйнується, а риби та інші організми, що там живуть, починають задихатися. 5. Його необхідно компостувати (ГНІЙ)

Номер слайду 22

1. Я маю чимало іграшок, виготовлених із неї. 2. Вона буває різнокольоровою і її дуже легко зламати. 3. Предмети, виготовлені з неї, легкі 4. Якщо її підпалити, з’явиться багато чорного диму, який має неприємний запах. 5. Її не можна викидати, оскільки вона сама по собі не розкладається. (Пластмаса)

Номер слайду 23

1. Його винайшли китайці. 2. Він легко займається.3. У нас його виготовляють з дерева. 4. З нього виникає дуже багато сміття. 5. На ньому звичайно пишуть або малюють (ПАПІР)

Номер слайду 24

1. Це те, без чого ми вже не зможемо прожити.2. Цим ми користуємося кож­ного дня.3. Коли це потрапляє у воду, утворюється багато піни.4. За допомогою цього все стає чистіше. (Миючі засоби)

Номер слайду 25

1. Найчастіше забруднює воду.2. На поверхні води утворює темну пляму.3. У річці його стає багато, коли в ній миють машини.4. Воно заважає дихати рибам. (Мастила)

Номер слайду 26

1. Його виробляють з піску.2. Найчастіше воно прозоре. 3. Коли падає, розбивається. 4. Якщо його нагріти, воно тягнеться, як тісто. 5. Якщо його кинути в лісі, воно може викликати пожежу (Скло)

Номер слайду 27

Кількість правильно відгаданих картинок відповідає кількості балів. ПІДКАЗКА

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

ДЕТЕКТИВИОцінка 4 бали

Номер слайду 35

Знайти родичів , що загубилися CO2, HNO3, H2 Si. O3, KOH, Fe2 O3, AIBr3, HMn. O4, Ba(OH)2,Ca. CO3, HCOOH, H2 O, CH3 COONa, Al(OH)3

Номер слайду 36

ЗАЛІЗО ТА ЙОГО СПОЛУКИТЕМА

Номер слайду 37

ХТО ВИРВЕТЬСЯ ВПЕРЕД ?

Номер слайду 38

- Автор періодичного закону хімічних елементів? (Д.І. Менделеєв)- Скільки води в організмі людини у відсотках ? (65 – 70 %)- Які органічні речовини входять до складу живих організмів? (білки, жири, вуглеводи) - Як називається реакція між кислотою та основою? (нейтралізації)- Назвіть органоїди руху найпростіших. (джгутики, війки, псевдоподії)- Явище, що супроводжується виділенням теплоти та світла (горіння) - Прізвище, ім’я по батькові викладача хімії? (Пилипчук Світлана Олександрівна) - Неклітинні форми життя? (віруси)

Номер слайду 39

- Цифра, що стоїть перед хімічною формулою? (коефіцієнт)Речовини, що складаються з атомів одного хімічного елемента, називаються? (простими)Який спирт найчастіше використовують, його формула? (етиловий, C2 H5 OH )Прізвище, ім’я по батькові директора ( Максимчук Вячеслав Володимирович) - Найменша неподільна частинка речовини.  (атом) - Як називається штучно виведений людиною різновид свійських тварин? (порода) - Процес утворення органічних речовин на світлі. (фотосинтез) Чому в чайнику утворюється накип? (утворення карбонатів)

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Номер слайду 42

Номер слайду 43

Номер слайду 44

ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ

Номер слайду 45

ДО НОВИХ ЗУСТРІЧЕЙ !

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 10 клас, Презентації
Додано
11 квітня
Переглядів
53
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку