Презентація до вивчення біографії В.Симоненка

Про матеріал
Матеріал містить відомості про письменника, цікаві факти біографії. Стислі відомості для учнів 5 класу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Василь. Андрійович. Симоненко(1935 – 1963)«Щось у мене було від діда Тараса і від прадіда Сковороди» (В. Симоненко).

Номер слайду 2

Двадцять вісім — це дуже мало. Двадцять вісім — це наче й не жив. І поклали поета в хмари — І до хмари немає стежин. Автор численних статей, театральних i літературних рецензій, 3 казок для дітей та дорослих: «Цар Плаксій та Лоскотон», «Подорож в країну Навпаки», «Казка про Дурила». Збірка «Земне тяжіння» (1964) та книга «Лебеді материнства» (1981) були видані посмертно. Лауреат Державної премії імені Тараса Шевченка  (1995, посмертно).

Номер слайду 3

Василь Симоненко народився 8 січня 1935 р. в селі Біївці на Лубенщині Полтавської області. - спочатку навчався у Біївській початковій школі - п'ять класів закінчив у Біївцях, а решту — у сусідніх селах Єнківцях і Тарандинцях, до яких доводилось йти 9 км в один бік. Школу закінчив із золотою медаллю!!!

Номер слайду 4

В 1952 році вступив на факультет журналістики Київського університету. Тут він багато пише віршів, стає членом літературної студії. Навесні 1960 року в Києві було засновано Клуб творчої молоді, учасниками якого були Ліна Костенко, Іван Драч, Василь Стус та інші. 

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Народ мій є! Народ мій завжди буде!Ніхто не перекреслить мій народ!Пощезнуть всі перевертні й приблуди,І орди завойовників-заброд!Ви, байстрюки катів осатанілих,Не забувайте, виродки, ніде:народ мій є! В його гарячих жилах. Козацька кров пульсує і гуде! («Земне тяжіння» 1964р.)

Номер слайду 7

Виконалавчитель української мови та літератури. Краматорської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 Рульова Наталія Володимирівна

pptx
Додано
5 квітня
Переглядів
42
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку