Презентація "Домашнє завдання 7-8 класи-дистанційне навчання"

Про матеріал
У презентації підібрані вправи для укріплення всіх м'язів тулуба. Створена вона так, щоб діти мали можливість виконувати вправи самостійно, без присутності вчителя.
Перегляд файлу



ПРОСТІ КАРДІОВПРАВИ

Зауважте: кардіотренування є вкрай важливими для нашого організму. Вони допомагають підвищити загальну витривалість та запобігти серцево-судинним захворюванням.

Більшість запропонованих кардіовправ орієнтовані на школярів, які входять в основну медичну групу на заняттях із фізкультури. На виконання кожної вправи відводиться 1-2 хвилини, а анімації допоможуть робити все правильно.

Виконуємо вправи 2-3 підходи по10-15 разів.

«БІГ СТОЯЧИ»

Проста вправа, яка може стати «розігрівом» перед іншими, більш серйозними кардіонавантаженнями. Якщо використовувати вправу саме з цією метою, то варто починати з кроку на місці, поступово переходячи на біг.

«ПРИЄМНИЙ СТУСАН»

Ця вправа – протилежність першої: ступні потрібно відводити назад, торкаючися п’ятами сідниць. Вправа не тільки дає щадне навантаження на м'язову систему, а й тренує серце.






«ВЕЛИКІ ПАЛЬЧИКИ НІГ»

Для виконання цієї вправи покладіть біля ніг невеликий предмет, наприклад, книжку. Підстрибуючи на місці, торкайтеся книжки великими пальчиками то правої, то лівої ноги. Ця вправа допоможе розвинути комплекс м’язів: рук, ніг та спини.

«УЯВНА СКАКАЛКА»


Стрибки на скакалці неймовірно корисні, адже вони позволяють задіяти практично всі групи м'язів. Під час заняття напружуються м'язи живота, ніг і рук, тому стрибки можна використати у якості швидкого тренування усього тіла. Особливо якщо виконувати вправу хоча б протягом 1-2 хвилин.

«КУМЕДНИЙ КРАБ»

Ця вправа – чудовий варіант для відпрацьовування бічних м’язів тулуба, які ми рідко задіюємо у повсякденному житті. Рух «кумедний краб» не тільки корисний для серця, а й спрямований на опрацювання м'язів стегон. Виконувати по 10 разів кожною ногою 2-3 підходи.



«ЧАПЛЯ»                  «КОРИСНА ПОХВАЛА»


НАЙПРОСТІША ВПРАВА НА КООРДИНАЦІЮ: СТАТИ

ПРЯМО, ПЕРЕНЕСТИ ВАГУ ТІЛА НА ОДНУ НОГУ, А

ІНШУ ПІДНЯТИ ТАК, ЩОБ МІЖ НОГАМИ БУВ КУТ У 90 ГРАДУСІВ. ПОТРІБНО ЗАЛИШАТИСЬ У ТАКОМУ

ПОЛОЖЕННІ БЛИЗЬКО 20 СЕКУНД, А ЗГОДОМ

ПОВТОРИТИ ВПРАВУ З ІНШОЮ НОГОЮ. ЯКЩО ВПРАВА ДАЄТЬСЯ СКЛАДНО, МОЖНА ТРИМАТИСЯ ЗА

СТІЛ.

ВІДОМА ВПРАВА НА КООРДИНАЦІЮ: ОДНІЄЮ РУКОЮ ГЛАДИМО ЖИВІТ КРУГОВИМИ РУХАМИ, А ІНШОЮ – ЛЕГЕНЬКО СТУКАЄМО СЕБЕ ПО ГОЛОВІ.

НАЙГОЛОВНІШЕ – КОНЦЕНТРУВАТИСЯ НА КРУГОВИХ РУХАХ, АДЖЕ ЦЕ СКЛАДНІШЕ. СПОЧАТКУ, ЩОБ

ЗВИКНУТИ, ВПРАВУ ВАРТО ВИКОНУВАТИ ПОВІЛЬНО.




ПОТРІБНО ОБВЕСТИ ПАЛЬЦЕМ ОДНІЄЇ РУКИ ДОЛОНЮ ПО КОНТУРУ (ЯК НА

АНІМАЦІЇ НИЖЧЕ). РУХАЄМОСЯ ДО ВЕРХІВКИ ПАЛЬЦЯ – РОБИМО ВДИХ, УНИЗУ – ВИДИХ. ПІД ЧАС ЦІЄЇ ВПРАВИ МОЖНА ЛЕГКО КОНЦЕНТРУВАТИСЯ НА ВЛАСНОМУ ДИХАННІ, ЩО ДОПОМОЖЕ ЗАСПОКОЇТИСЯ.

pdf
Додано
7 травня 2020
Переглядів
720
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку