Презентація досвіду роботи вчителя англійської мови "Сучасний вчитель може все"

Про матеріал
Даний матеріал можна використовувати вчителям англійської мови, які атестуються. У презентації освітлені методи роботи та напрацювання з дітьми різного віку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Cучасний вчитель може все. Методи роботи та напрацювання вчителя англійської мови. Павловської Карини Геннадіївни

Номер слайду 2

Зміни в сучасному суспільстві  відбуваються прискореними темпами. Найбільш відповідальною в цих умовах є роль освіти. Провідне місце відводиться учителям нової формації: успішним, вмотивованим, компетентним, кваліфікованим. Вчителям,  які виконують в освітньому процесі ролі наставника, консультанта, менеджера, модератора, коуча..

Номер слайду 3

Сучасний вчитель , як особистість, характеризується такими якостями:12345- широкою освіченістю, загальною культурою, інтелігентністю, високорозвиненою моральною свідомістю, почуттям відповідальності за свою працю; -любов’ю до дітей, тактом, здатністю формувати всебічно розвинену , творчу особистість школяра;- глибокими знаннями та професійним мисленням -потребою в самопізнанні, самореалізації та самовдосконаленні;  -потягом до самоосвіти.

Номер слайду 4

Правила педагогічної майстерностіНіколи не зупинятися на досягнутому. Ділитися з дітьми своїм досвідом. Займатися самоосвітою: вчити і вчитися самій. Намагатися бути прикладом для дітей у всьому

Номер слайду 5

Особливе місце в підготовці вчителя займають професійно - методичні знання та вміння, які визначають методичну майстерність вчителя іноземної мови. Ці знання та вміння забезпечать виконання основних професійно – методичних функцій вчителя іноземної мови : комунікативно – навчальну, виховну, конструктивно – плануючу, організаторську.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Методи роботи:       Щоб наблизити навчальну ситуацію на уроці до сучасного життя і разом з цим зацікавити учнів до вивчення англійської мови, я у своїй практиці намагаюся впроваджувати інноваційні технології, але в жодному разі не перевантажую ними уроки. Для того, щоб реалізувати поставлені перед собою цілі, постійно перебуваю у пошуках методів виховання і розвитку дітей засобами свого предмета в процесі навчальної та позакласної діяльності. Щоб процес навчання справді був ефективнішим, організовую навчальний процес так, щоб учні були здатні використовувати англійську мову як під час спілкування в реальних життєвих ситуаціях, так і для набуття знань.

Номер слайду 10

Я впроваджую різні технології навчання. Учні вживають мову в таких видах діяльності: ігри, рольові ігри та завдання з вирішуванням проблем. Робота часто проходить у маленьких групах, де кожен має певний час для переговорів.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Часто використовую технології, що забезпечують комунікативну діяльність, тобто, інтерактивні технології: «Мікрофон», «Незакінчені речення», «Мозковий штурм», «Навчаючись – учусь» в основі яких лежать принцип безпосередньої участі кожного учня, пропонуються проблеми для спільного вирішення, застосовуються рольові ігри.

Номер слайду 13

Співпраця та співробітництво. Використовується з метою здобуття нової інформації, вирішення проблеми, проведення наукового експерименту, створення проекту тощо; 

Номер слайду 14

Велику увагу на уроках приділяю вивченню народознавчого матеріалу країни, мова якої вивчається, її традиціям, історії, політичному устрою, культурі.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Створення портфоліо. Це гарний спосіб оцінити кінцевий чи загальний результат роботи цілої групи. Портфоліо містить матеріали, що відбивають найкращі спроби вирішити проблему, тобто - результат критичного осмислення проблеми невеликим об'єднанням учасників.

Номер слайду 17

Веду позакласну роботу з англійської мови, беру активну участь у  проведенні тижня англійської мови у школі.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Залучаю учнів приймати активну участь у різноманітних інтерактивних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах і олімпіадах.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Завжди дотримуюся такого гасла: «У щасливій школі - щасливі діти». На першому місці - діти, любов до них. Усе роблю для того, щоб учні, яких навчаю, стали особистостями неординарними, самостійними, творчими, фізично здоровими і духовно багатими, а я буду далі впроваджувати у свою роботу те, що творить креативну особистість, аби завжди залишатись сучасним вчителем. Гарний учитель може навчити інших навіть того, чого сам не вміє.                                                                  ( Т. Котарбінський, польський філософ)

Номер слайду 22

Можна зорі розсипати в небі,Можна вітер спинити на мить. Та для цього всміхатися требаІ світ дитини любить!Дякую за увагу!

pptx
Додано
28 січня
Переглядів
179
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку