Презентація " Дружба та братство дорожче багатства "

Про матеріал

Хочеш мати друга – навчись бути другом. Ця презентація створена для виховної години в 5 класі «Дружба та братство дорожче багатства».

Треба вчити дітей цінувати дружбу та друзів; виробляти в собі якості, що сприяють дружбі; розвивати почуття відповідальності перед друзями, виховувати бажання бути справжнім товаришем.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дружба та братство дорожче багатства !Виховна година у 5-А класіНВК ЗОШ I-III ступенів – ліцейм. Добропілля. Класний керівник. Лосєва Г.І.

Номер слайду 2

Найпрекраснішийподарунок після мудрості,яким могла б обдарувати нас природа, це дружба.                          Ларошфуко

Номер слайду 3

Що ж таке дружба? Дружба – відносини, засновані на взаємній прихильності, спільності інтересів.-В словнику ми бачимо, що: дружба - це «безкорислива стійка приязнь».

Номер слайду 4

Хто такі - справжні друзі? Справжні друзі розуміють тебе і допомагають тобі. Коли люди дружать, вони хочуть бути разом. Вони цікавлять один одного. Справжній друг - це найближча людина. Дружба гріє серця. Вона потрібна дорослим і дітям в будь-який життєвій ситуації.

Номер слайду 5

Про справжніх друзів. Друг в бiдi не лишить Добрим словом втішить -Ось який він незрадливий справжній друг! У важку хвилину, i вночі, i в днину -Ось який він незрадливий справжній друг! Будь комусь в пригоді. В будь-якій негоді - Ось який він незрадливий справжній друг!

Номер слайду 6

ТОЛЕРАНТНІСТЬ Терпіння. Розуміння Повага Поблажливість Прийняття чужої думки

Номер слайду 7

Які якості ви хотіли б бачити в свого друга?Вірність Чуйність Чесність Увагу Відвертість

Номер слайду 8

А які якості ви не хотіли бачити в свого друга? байдужість, егоїзм, хвастощі, жадібність, лінь, заздрість

Номер слайду 9

Прислів'я та приказки. Людина без друзів - що дерево без коріння. Не той друг, хто медом маже, а той, хто правду каже. Річ краще нова, а дружба – стара. Друга у скруті пізнають. Не варто з другом сваритися, бо доведеться миритися. Дружба та братство – найбільше багатство. Скажи мені, хто твій друг, і я скажу тобі, хто ти. Добре братство миліше, ніж багатство. Дерево міцне корінням, а людина — друзями. Друга шукай, а знайдеш — тримай. 

Номер слайду 10

Зберіть прислів'я!Справжній друг пізнається в біді.  Друга шукай, а знайдеш — тримай. Справжнього друга за гроші не купиш.  Нових друзів май, а старих не забувай.  Людина без друзів, мов дерево без коріння. 

Номер слайду 11

Немає кращого дружка, ніж рідна матінка!

Номер слайду 12

Наші перші друзі - батьки!

Номер слайду 13

Шкільні друзі!

Номер слайду 14

„ Як би я вчинив? ”Твій друг не зробив домашнє завдання і просить твій зошит, щоб його списати. Твій друг вживає погані слова і вирази.3. Твій друг отримує погані оцінки за чверть, і тобі забороняють з ним дружити.4. Твій друг робить поганий вчинок,     і про це дізнаються всі, в тому числі і ти. 5. Твій друг пропонує тобі вчинити погано.

Номер слайду 15

Досить дутись та сердитись. Ну давай скоріш миритись! Геть образа, відійди,Жде нас дружба назавжди. Мирилка летіла, на плече сіла,Сказала тихенько: «Мирімось швиденько»Мир-миром, пироги з сиром,Вареники в маслі, ми друзі найкращі. Не сварімося, помирімося. Мирись, мирись, мирись і більше не сварись. ВІРШІ-МИРИЛКИ ДОПОМАГАЮТЬ ВІДНОВИТИ ДРУЖБУ, ПОМИРИТИСЯ З ТОВАРИШЕМ. Мирилки.

Номер слайду 16

Пропонується три варіанти відповідей:так – якщо ви повністю згодні з твердженням,ні – якщо ви не згодні,не знаю- якщо ви не маєте чіткої відповіді. Тест «СПРАВЖНІЙ ДРУГ»

Номер слайду 17

СПРАВЖНІЙ ДРУГ - 1. Ділиться новинами про свої успіхи.2. Надає емоційну підтримку. 3. Добровільно допомагає в разі потреби.4. Прагне, щоб другу було приємно в його товаристві. 5. Не заздрить другу. 6. Захищає друга в його відсутності. 7. Терпимий до решти друзів свого друга. 8. Зберігає довірені йому таємниці. 9. Не критикує друга публічно. 10. Не ревнує друга до решти людей.

Номер слайду 18

11. Прагне не бути настирливим, не набридає. 12. Не повчає як потрібно жити.13. Поважає внутрішній світ друга. 14. Не використовує довірену таємницю в своїх цілях. 15. Не прагне переробити друга за своїм зразком. 16. Не зраджує в скрутну хвилину. 17. Довіряє свої найпотаємніші думки. 18. Розуміє стан і настрій друга. 19. Впевнений у своєму товаришеві. 20. Щирий у спілкуванні. 21. Першим прощає помилки друга. 22. Радіє успіхам і здобуткам друга. 23. Не забуває поздоровити друга. 24. Пам'ятає про друга, коли його немає поруч. 25. Може сказати другові те, що думає. СПРАВЖНІЙ ДРУГ -

Номер слайду 19

Обробка результатів. За кожну відповідь "так"- поставте собі по 2бали, за відповідь "не знаю" – по 1 балу, а за відповідь "ні" - 0 балів.

Номер слайду 20

Інтерпретація результатів. Від 0 до 14 балів. Ви ще не оцінили до кінця всіх принад і переваг справжньої дружби. Мабуть, вам досі не щастило на друзів. Швидше за все, ви не довіряєте людям, ставитеся до них насторожено. Через це з вами дуже важко дружити.

Номер слайду 21

Від 15 до 35 балів. У вас вже є певний досвід справжньої дружби, але були і серйозні помилки, в результаті яких ви розчаровувалися в друзях. Добре, що ви як і раніше вірите в справжню дружбу і готові дружити.

Номер слайду 22

Від 36 до 50 балів. Ви справжній друг, який добре розуміє, що означає вірна і віддана дружба. З вами тепло і радісно, ваші друзі відчувають себе спокійно і надійно, довіряють вам, і ви платите їм тим же.

Номер слайду 23

Щоб дружба була міцною, потрібно дотримуватисязаконів дружби.

Номер слайду 24

Закони дружби1. Допомагай другу в біді. 2. Умій з другом розділити радість. 3. Не смійся з недоліків друга.4. Зупини друга, якщо він робить щось погане. 5. Умій прийняти допомогу, пораду. 6. Не говори неправди другові. 7. Не зраджуй друга. 8. Стався до друга як до себе. 9. Умій визнавати свої помилки.

Номер слайду 25

Закони дружби нашого класу.1. Один за всіх і всі за одного.2. Не сварися і не сперечайся з другом через дрібниці.3. Не ябедничай, краще сам поправ ситуацію.4. Не зазнавайся, якщо у тебе щось дуже добре вийшло. Не гнівайся і не падай духом, якщо у тебе щось не вийшло.5. У розмові, в грі не будь грубим, не кричи, не перебивай друзів.

Номер слайду 26

Допомагайте один одному в скрутну хвилину, шукайте хороших і вірних друзів.

Номер слайду 27

Удачі вам  в пошуках справжнього друга!

Номер слайду 28

Вчимося разом і разом відпочиваємо.

Номер слайду 29

Ось так ми працюємо.

Номер слайду 30

А так радіємо успіхам!

Номер слайду 31

Разом активно готуємо виховні години.

Номер слайду 32

Завжди разом з нашими батьками.

Номер слайду 33

Друзям з 5-А подобається подорожувати разом!

Номер слайду 34

Разом веселіше!

Номер слайду 35

Ця радість на двох!У одного нічого не вийде!

Номер слайду 36

Ах, як нам  добре разом !!!

Номер слайду 37

Друзі назавжди!

Номер слайду 38

pptx
Додано
26 липня 2018
Переглядів
8653
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку