Презентація "Ефективна педагогічна взаємодія та психологічна компетентність"

Про матеріал
Презентація до психолого-педагогічного семінару на тему "Ефективна педагогічна взаємодія та психологічна компетентність"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Ефективна педагогічна взаємодія та психологічна компетентність»Психолого-педагогічний семінар. Практичний психолог ЕНВК «ЗНЗ-МНВК»Бовтута А. С.

Номер слайду 2

Професійна компетентність Компетентність (лат.competens – відповідний, здібний) означає коло питань, у яких людина добре обізнана, має знання та досвід. Професійна компетентність вчителя – це сукупність його особистісних якостей, загальної культури та кваліфікаційних знань, умінь, методичної майстерності, гармонійна інтеграція яких в педагогічній діяльності дає оптимальний результат.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Психологічна компетентність. Психологічна компетентність – максимально адекватна, пропорційна сукупність професійних, комунікативних та особистісних якостей педагога, котрі забезпечують не тільки загально професійну підготовленість, а й високий рівень професійної самосвідомості, уміння керувати своїм психічним станом.

Номер слайду 5

Компоненти психологічної компетентностіціннісно-мотиваційний ( мотивація досягнень , мотивація до оволодіння психологічними знаннями, ціннісні орієнтації педагога);рефлексивний (усвідомлення сприйняття себе суб’єктами освітнього процесу з метою вибору стилю взаємодії, управління, тактики спілкування);організаторський (передбачає організацію професійної діяльності з метою підвищення її ефективності);управлінський (передбачає прийняття рішень у повсякденних і екстремальних умовах професійної діяльності, аналіз та врахування альтернатив, контроль за перебігом діяльності, оцінка діяльності учасників педагогічного процесу);

Номер слайду 6

Компоненти психологічної компетентностікогнітивний (являє собою комплекс професійних знань, а також загальної, соціальної, вікової, педагогічної психології, які є необхідними в професійній діяльності педагога);емоційно-вольовий ( комплекс знань про афективну сферу суб’єктів педагогічного процесу, вміння застосовувати ці знання у своїй діяльності, вміння керувати своїми власними емоційно-вольовими станами, емпатійність);самоактуалізуючий (включає самоконтроль, саморегуляцію та самовдосконалення особистості педагога).

Номер слайду 7

Teст «Психологічне коло образів»

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
19 грудня 2019
Переглядів
2106
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку