Презентація екологічного проєкту "Відходи в доходи"

Про матеріал
Одна з вічних проблем нашого суспільства – сміття. Як би ми не прибирали, відходи все одно є і будуть. Тому замислилися, а може домашній непотріб можна якось використати… щоб було і гарно, і цікаво, і в господарстві згодилось…
Зміст слайдів
Номер слайду 1

або «Відходи в доходи»Презентація проекту:

Номер слайду 2

Ніщо в природі не зникає безслідно, крім навколишнього середовища Л. Сухоруков Одна з вічних проблем нашого суспільства – сміття. Як би ми не прибирали, відходи все одно є і будуть. Тому замислилась, а може домашній непотріб можна якось використати… щоб було і гарно, і цікаво, і в господарстві згодилось… Слід зазначити, що вироби з пластикової тари можуть бути найрізноманітнішими: це і предмети домашнього вжитку, і посуд, і меблі, і елементи декору для присадибної ділянки, і альтанки, і годівниці для птахів чи домашніх тварин, і штучні дерева, і квіти, і вазони, і навіть система зрошення, чи будинок. До речі, для фантастичних витворів можна використовувати не тільки пляшки з-під води, але й від кетчупу, гірчиці, кремів, миючих засосів…

Номер слайду 3

Фантазії майстрів немає межі. Думаю, варто спробувати кожному, адже дуже приємо зробити щось екстравагантне власними руками…

Номер слайду 4

Огляд світового досвіду у вирішенні проблеми

Номер слайду 5

У Японії з пластикових пляшок роблять м’які іграшки. У США побудована ціла пластикова садиба.30 серпня 2009 в Ізраїлі розпочато виробництво пластикових пляшок, що самі розкладаються. І виготовляються вони не з нафтопродуктів, а з органічних полімерів на основі кукурудзяних волокон. Пляшки, здатні розкластися без залишку в компостній купі за 90 днів, на вигляд практично не відрізняються від звичайних пластикових - хіба що трохи жорсткіші.

Номер слайду 6

Японські вчені придумали унікальний спосіб повторного використання поліетиленових пакетів, які створюють серйозну загрозу для навколишнього середовища. Вони винайшли машину, за назвою Carbon-Negative System, що може конвертувати пластикові упаковки, пляшки та кришки в паливо.

Номер слайду 7

Дизайнер Павло Грунерт запропонував дуже оригінальне крісло, виконане із самих звичайних пластикових пляшок, які закріплюються на сталевій підставі. Цей винахід належить Тому Девісу з Нової Зеландії. Для того щоб виготовити цей човен йому було потрібно 600 літрових балонів з пластику.

Номер слайду 8

Цю ніжну стильну фіранку виконав з денець пластикових пляшок дизайнер з Манчестера Мішель Бренд

Номер слайду 9

Наприкінці минулого року в Україні з’явився екологічний проект – Zelenew. Їх команда зібрала понад 84 тис грн на впровадження технології переробки пластику на побутові та дизайнерські речі. Дизайнер Іван Нестеренко задумав переробляти використаний пластик у дизайнерські речі. За технологією голландського дизайнера Дейва Хакенса, він плавить пластик. Пластик подрібнюється, нагрівається і легко нашаровується на заготовку або запікається у формі. Розігрітий пластик за допомогою спеціальних форм можна легко перетворити на практичні речі для домашнього побуту і благоустрою: декор, світильники, оригінальні меблі, контейнери для зберігання та сортування, покриття для поверхонь та багато корисних речей для дому та вулиці.

Номер слайду 10

Новорічні прикраси

Номер слайду 11

За таке кольє з пластикової пляшки іменита американська дизайнерка просить 25 дол. А ви б таке носили?Пластикові пляшки підійдуть і для виготовлення прикрас, доводять своїми роботами дизайнери Лора Естор та Гульнур Оздаглар. Прикраси (біжутерія)

Номер слайду 12

Номер слайду 13

І якщо вже буде зовсім скрутно…

Номер слайду 14

Ось такі умільці є на білому світі. Але ми нічим не гірше і теж зможемо зробити всі ці речі і придумати нові в додачу. Так що не поспішайте відправляти пластикові пляшки в сміття. Ви можете дати їм друге життя і поповнити свій будинок новими зручними і корисними речами. 

pptx
Додано
18 листопада 2021
Переглядів
7417
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку