Презентація "Електричне коло та його елементи"

Про матеріал

Презентація з трудового навчання на тему "Електричне коло та його елементи" містить в собі визначення, що таке електричне коло та що таке види електричних кіл. В презентації розміщено завдання для практичної роботи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Електричне коло та його елементи. Підготував:вчитель трудового навчання. ЗОШ № 10 м. Ковеля Селівончик Максим Валерійович

Номер слайду 2

Електричне коло – це з’єднання, яке складається із джерела електричного струму, споживача, які з’єднанні між собою електричними проводами.

Номер слайду 3

Джерела електричної енергії – технічні пристрої, за допомогою яких виробляють електричну енергію. Споживачі електричної енергії – пристрій, що використовує електричний струм.

Номер слайду 4

Електричні проводи – металеві провідники, що складаються з одного або декількох дротів і призначені для передавання і розподілу електроенергії.

Номер слайду 5

Для схематичного зображення електричного кола використовують умовні позначення:

Номер слайду 6

Електрична схема – графічний документ, на якому електричне коло зображено за допомогою умовних позначень. За допомогою умовних позначень найпростіше електричне коло можна зобразити так:

Номер слайду 7

Послідовне з'єднання елементів електричного кола. З'єднання елементів послідовно один за одним в одне електричне коло називають послідовним, а коло – нерозгалуженим. При послідовному з'єднанні споживачів сума їх робочих напруг дорівнює напрузі на затискачах джерела, а сила струму всіх споживачів – однакова. При послідовному з'єднанні до джерел з вищою напругою можна приєднувати споживачі, розраховані на нижчу напругу. Мінус паралельного з'єднання в тому, що будь-яка несправність порушує роботу всього кола.

Номер слайду 8

Схема електричного кола з послідовним з'єднанням елементів

Номер слайду 9

Паралельне з'єднання елементів електричного кола. Паралельним з'єднанням елементів електричного кола називають з'єднання, при якому всі елементи приєднуються безпосередньо до полюсів джерела струму. Робоча напруга усіх споживачів при паралельному з'єднанні однакова, а потужність , номінальний струм можуть бути різними. Споживачі незалежні один від одного: вихід з ладу, вмикання або вимикання одного з них не позначається на роботі інших. Цим зумовлене широке застосування паралельного з'єднання споживачів у техніці.

Номер слайду 10

Схема електричного кола з паралельним з'єднанням елементів

Номер слайду 11

Конструктор яким користуються учні для складання електричних кіл

Номер слайду 12

Виконання учнями практичних робіт по складанню електричних кіл

Номер слайду 13

Перевірка електричного кола

Номер слайду 14

Електричні кола які складали учні123

Номер слайду 15

45

Номер слайду 16

67

Номер слайду 17

Правила безпечної праці під час виконання електромонтажних робіт. Перед початком роботи:1. Надіти спецодяг.2. Правильно розкласти на робочому місці інструменти; матеріали.3. Перевірити справність інструментів (ручки плоскогубців, кусачок, викруток повинні мати ізолююче покриття). Під час роботи:1. Монтувати електроарматуру або складати електричні схеми, а також виконувати в них перемикання можна лише за відсутності напруги.2. Складати схему треба так, щоб проводи не перехрещувались і не були натягнуті.3. Вмикати складену монтажну схему можна тільки після того, як її огляне вчитель.4. Перевіряти наявність напруги можна лише з дозволу вчителя і за допомогою приладів або контрольної лампочки.5. За виявлення пошкоджень електропроводки, обладнання, приладів одразу розімкнути схему і повідомити про це вчителя. Після закінчення роботи:1. Від’єднати схему від джерела електроенергії.2. Покласти на призначене місце інструменти, електроарматуру та інші матеріали.3. Прибрати робоче місце (під час прибирання користува¬тися щіткою для змітання).4. Не виходити з майстерні без дозволу вчителя.

Номер слайду 18

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
3.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Камардина Вита
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 березня 2018
Переглядів
9880
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку