Презентація "Елементи актуалізації й мотивації навчальної діяльності"

Про матеріал
Матеріал містить методичні рекомендації для вчителів. Представлені методи та прийоми, які можуть бути використані для актуалізації та мотивації навчальної діяльності учнів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Елементи актуалізації і мотивації навчальної діяльності Девіз актуалізації: «Пробудіть, викличте зацікавленість, спровокуйте учнів пригадати те, що вони знають»

Номер слайду 2

Актуальність етапу: те, що людина знає, визначає те, про що вона може дізнатися; знання, пов'язані з досвідом учнів, краще та швидше запам'ятовуються; створюються умови для «відкриття», самостійного здобування знань; підвищується роль учня на уроці.

Номер слайду 3

Для мотивації : Елементи скрайбінгу , сторітелінгу та афірмаціїАфірмація - це коротка фраза, яка містить позитивне твердження або установку. Вона дозволяє закріпити в підсвідомості людини, яка її вимовляє, потрібні образи, позитивно впливає на її психологічний стан. Це стимулює до позитивних змін у житті. Скрайбінг (від англ. scribe — «розмічати») — нова техніка презентації, винайдена британським художником Ендрю Парком для британської організації наукових знань. Доповідь спікера супроводжується ілюстраціями «на льоту» малюнків фломастером на білій дошці. Таким чином, слухачі чують і бачать одночасно приблизно одне й те ж саме, що полегшує сприйняття інформації. Сторітелінг (storytelling) – це мистецтво розповідати історії з метою навчання, керування шляхом донесення змісту повідомлення за допомогою спеціальної методики.

Номер слайду 4

Тезаурус (скарбничка)У нітарна. К онституція. Р еспубліка. А втономна Республіка КримЇ (І) дея. Н аціональний. А втокефалія

Номер слайду 5

Україна- унітарна держава, оскільки її територія поділяється на адміністративно-територіальні одиниці, що не мають статусу державних утворень і не володіють суверенними правами. Конституція України була прийнята 1996 року. За формою державного правління Україна – республіка, адже верховна влада у державі належить народу, а органи державної влади обираються на певний термін. Автономна Республіка Крим набула статусу автономії з 1991 року, мала власний парламент , але після фіктивного референдуму 16 березня 2014 року Україна втратила контроль над АРК і територія півострову увійшла до складу Російської Федерації. Національна ідея України ( за Д. Донцовим) це «формування людини нового духу, що бореться за власну державу до кінця». Особливу роль у становленні національної єдності та національної ідеї відіграло здобуття права на автокефалію Української Православної Церкви.

Номер слайду 6

«Диктант для шпигунів»Учні несуть відповідальність за отримання знань однокласниками, всі відчувають потребу в ефективній спільній роботі. Прийом розвиває навички співпраці

Номер слайду 7

«Місткий кошик»Це прийом організації індивідуальної та групової роботи учнів на початковій стадії уроку, коли йде актуалізація наявного у них досвіду і знань. Він дозволяє з’ясувати все, що знають або думають учні з обговорюваної теми уроку.

Номер слайду 8

Тема «Хрущовська відлига»

Номер слайду 9

«Впізнай мене»  «Впізнай мене»«Впізнай мене»

Номер слайду 10

«Якщо знання – це новий капітал, то інновація – це нова валюта»(К. Келлі)

pptx
Додано
4 січня 2022
Переглядів
472
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку