Презентація Факти про міста України

Про матеріал
Короткі цікаві факти про міста України з ілюстраціями в формі презентації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Я українець! Я українка!

Номер слайду 2

Україна — унітарна держава, до складу якої входять 27 регіонів: 24 області, 1 автономна республіка (АР Крим) і 2 міста зі спеціальним статусом: Київ і Севастополь.

Номер слайду 3

Харків Вперше атомне ядро розщепили в Харкові. Група вчених, під проводом з Георгієм Латишевим вперше розщепила в Харкові ядерне ядро. Ця подія відбулася в 1932 році у Фізико-технічному інституті.

Номер слайду 4

Київ Монумент-скульптура «Батьківщина-мати» яка має висоту понад 100 метрів, входить до п’ятірки найвищих пам’ятників світу та навіть вища за американську статую Свободи.

Номер слайду 5

Днепро У Дніпрі знаходиться своя «Китайська стіна»  – найдовший будинок в Україні, що знаходиться на проспекті Героїв.Джерело: https://dovidka.biz.ua/rozpovid-pro-misto-dnipro-tsikavi-fakty

Номер слайду 6

Луганск Луганський чавуноливарний і гарматний завод постачали гармати і боєприпаси для армії, що билася з Наполеоном.

Номер слайду 7

Донецьк Те, що Донбас багатий вугіллям, знають багато. А ось те що, в післявоєнні роки на засекречених рудниках Донецька добували радіоактивні матеріали для перших атомних бомб 20 століття, відомо не всім.

Номер слайду 8

Запоріжжя Батьківщині індоєвропейців Причорноморські степи навколо Запоріжжя — батьківщина таємничого народу, від якого походить половина сучасного світу. Лінгвісти давно помітили дуже схожі слова у західноєвропейських мовах: англійській, слов'янській, арабській і навіть санскриті. Американська науковиця Марія Гімбутене вважає, що шість тисяч років тому між Дніпром і Волгою жили індоєвропейці з єдиною давньою мовою. 

Номер слайду 9

Чернигів Тут знаходиться найпівнічніша точка України – село Грем’яч.

Номер слайду 10

Черкаси На Черкащині, а саме в Шполянському районі, розташований географічний центр України.Джерело: https://dovidka.biz.ua/cherkaska-oblast-tsikavi-fakty

Номер слайду 11

Миколаїв Український «Діснейленд» – мрія кожної дитини. Атракціони, розваги морозиво. Море відпочинку та позитивних емоцій. Фігурки казкових персонажів біля казкових будиночків.

Номер слайду 12

Херсон Сонячний годинник Пам’ятник Джону Говарду є 11-метровим сонячним годинником. Згідно із заповітом філантропа, його нащадки звели в пам’ять про померлого настільки унікальну меморіальну стелу. Журнал “Форбс” розмістив цей пам’ятник у ТОП-5 незвичайних вуличних годинників України.

Номер слайду 13

Кировоград Перша в Україні електростанція: У Кропивницькому було побудовано першу в Україні електростанцію в 1896 році.

Номер слайду 14

Одеса Саме в Одесі бере свій початок історія футболу в Україні, також тут було зведене перше в Україні футбольне поле.

Номер слайду 15

Вінниця Місто дизайнерських трамваїв У Вінниці роблять власні трамваї, дизайн яких розробляли у київському ательє, яке спеціалізується на тюнінгу представницьких авто, зокрема "Бентлі" та "Фераррі".

Номер слайду 16

Житомир Житомирщина – Батьківщина нашої національної валюти. Саме тут Центральна Рада прийняла закон про введення грошової одиниці – гривні.

Номер слайду 17

Хмельницький найбільша кількість пам’ятників Богдана Хмельницького по всій Україні. У нашому місті їх налічується аж п’ять, який, до речі, жодного разу не був у нашому місті. 

Номер слайду 18

Чернивці У Чернівцях деякий час працював Булгаков та лікував хворих у приміщенні Буковинської лікарні. Не всім відомо про те, що автор легендарного роману "Майстер і Маргарита" Михайло Булкаков жив у Чернівцях в 1916-му році. Адже за професією Булгаков - лікар.

Номер слайду 19

Львів Голівуд замовляє спецефекти для своїх кіно-картин саме у Львові. Такі популярні голівудьскі фільми, як «Гаррі Поттер», «Халк», «Спайдермен», отримали своє програмне забезпечення у Львові. Львівські IT-спеціалісти працюють на замовлення голлівудської кіноіндустрії вже 10 рік поспіль.

Номер слайду 20

Рівне Саме на Рівненщині було створено перший в Україні і в Східній Європі вищий навчальний заклад – Острозьку академію

Номер слайду 21

Тернопіль Тернопіль - студентська столиця України. У місті навчається найбільша кількість студентів на душу населення, загалом - близько 50 тисяч.

Номер слайду 22

Луцьк  Найдовший житловий будинок у Європі - саме у Луцьку. Його довжина по осі - 3265 м, він має 88 під’їздів, що об’єднуються у 38 адрес на двох вулицях. У будинку проживає близько 9000 мешканців.

Номер слайду 23

Івано-Франківськ Центр Івано-Франківська повністю пішохідний.

Номер слайду 24

Ужгород Це єдина область в Україні, яка межує з чотирма країнами Європи (Польща, Словаччина, Угорщина та Румунія).

Номер слайду 25

Полтава Полтава — це столиця української мови. Літературної. Адже саме тут Іван Котляревський створив знамениту “Енеїду” – перший твір, написаний народною мовою. Тож цілком можна жартома говорити, коли питають звідки ти: “Я з міста, де винайшли українську мову”.

Номер слайду 26

Суми У Сумській області відкрили єдиний в Україні музей чупакабри, де представлена експозиція, присвячена загадковій істоті та іншим незвичайним явищам із якими коли-небудь стикалися люди. Знаходиться він у Ромнах. Заснував його тамтешній вчитель біології

Номер слайду 27

Крим У Криму — найдовший тролейбусний маршрут на планеті. Тролейбус ходить між Ялтою і Сімферополем. Довжина маршруту становить 86 кілометрів.

ppt
Додано
16 вересня 2023
Переглядів
1159
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку