Презентація "Фізичні вправи. Загартовування"

Про матеріал
Формувати у дітей уявлення про значення здоров'я для навчання, спілкування, праці та шляхи його збереження.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентацію підготувала Мороз Раїса Іванівна вчитель початкових класів

Номер слайду 2

Тема. Фізичні вправи. Загартування. Активний і пасивний відпочинок Мета: формувати уявлення учнів про значення здоров'я для навчання, спілкування, праці та шляхи його збереження й зміцнення;навчати обґрунтовувати необхідність дбайливого і бережливого ставлення до свого здоров'я; сприяти формуванню навичок здорового способу життя,розвивати інтерес і бажання загартовуватися.

Номер слайду 3

Життя і здоров'я – найбільша цінність

Номер слайду 4

Значення здоров'я Додержувати розпорядку дня; Правильно харчуватися; Чистити зуби, умиватися і розчісуватися; Приймати душ після сну – вранці і перед сном – увечері; Раз на тиждень митися з милом; Регулярно підстригати нігті і волосся; Стежити за чистотою свого одягу та взуття.

Номер слайду 5

Щоб бути здоровим, треба...

Номер слайду 6

Ранкова зарядка

Номер слайду 7

Займатися спортом

Номер слайду 8

Загартування зима весна літо осінь

Номер слайду 9

Що допомагає загартуванню? Сонце; Повітря; Вода.

Номер слайду 10

Загартування сонцем Не перегрівайтеся! У перші дні засмагай на сонці не більше 10 хвилин. Найкраще засмагати до 11 години ранку й після 17 години дня. Захищай голову від сонячних променів.

Номер слайду 11

Загартування повітрям Спи з прочиненою квартиркою. Щоденно гуляй і грайся на свіжому повітрі. Роби повітряні ванни у літню пору – на вулиці, взимку – в кімнаті, відкривши кватирку. Одягайся за погодою – не перегрівай свій організм теплим одягом.

Номер слайду 12

Загартування водою Обтирай тулуб змоченими у воді руками, а потім енергійно розітри шкіру рушником до відчуття приємної теплоти. Найкращий час для загартовування водою – ранок, після фізичної зарядки. Для загартовування водою використовуй душ. Спочатку температура води повинна бути 36 градусів, а потім її поступово знижуй до 20 – 15 градусів. Чудовий вид загартовування – холодні ванни для ніг. Найкращий час – перед сном. Влітку купайся і плавай у штучних і природних водоймах.

Номер слайду 13

Комплексне загартування

Номер слайду 14

Прислів'я Чиста вода - для хвороби біда Вода – це здоров'я,вода – це краса Вода – це цілюща ранкова роса Сонце – батько, вода – наша мати

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Відпочинок Коли людина багато працює, вона втомлюється. Їй треба відпочити, щоб відновити сили. Треба навчитися розподіляти свій час для навчання і відпочинку. Відпочивати можна по – різному. Рухливі ігри,плавання, стрибки - це активний відпочинок.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Є ще пасивний відпочинок

Номер слайду 19

Сон дуже важливий для здоров’я. Треба лягати спати в один і той самий час.

Номер слайду 20

Гра “ Рух - здоров’я” Зараз я називатиму ті дії, які корисні для здоров’я. Якщо ви згодні ,голосно плескаєте в долоні. Фізкультхвилинка Ранкова гімнастика Ігри на свіжому повітрі Відпочинок на дивані Спорт Фізична праця Ігри за комп’ютером Перегляд телепередач,фільмів.

Номер слайду 21

Здоров'я – запорука щастя й повноцінного життя

ppt
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 1 клас, Презентації
НУШ
Додано
8 листопада 2023
Переглядів
387
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку