Презентація "Фізкультхвилинки в початковій школі"

Про матеріал
Фізкультхвилинки складені вчителем для попередження психологічної та фізичної втомлюваності учнів з особливими освітніми потребами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фізкультхвилинки в початковій школі Підготувала вчитель початкових класів Клименко Валентина Іванівна Торговицька ЗШ I-III ступенів імені Є. Ф. Маланюка

Номер слайду 2

МЕТАПопереджувати психологічну та фізичну втомлюваність учнів. Закладати основи фізичного розвитку та фізичних якостей, формувати основні види рухів учнів молодшого шкільного віку. Розширювати знання школярів про здоров'я. Розвивати бажання вести активний спосіб життя, дбати про свій фізичний і духовний стан. Виховувати інтерес до занять спортом.

Номер слайду 3

Біля школи в нас берізки. Розпустили довгі кіски. Віє вітер – похилились,Іде дощик – розпрямились,Світить сонце – засміялись, Ідуть дітки – привітались. Ви ростіть, ростіть, берізки,Будемо вас поливати,І, як друзів своїх щирих,Берегти і шанувати.

Номер слайду 4

Дощик капає із хмарки. Кап, кап, кап. Але нам чомусь так жарко. Кап, кап, кап. Ми присіли, потім встали. Кап, кап, кап. Навіть втоми не зазнали. Кап, кап, кап. Нахилились вліво, вправо. Кап, кап, кап. Молодці усі ми. Браво!Кап, кап, кап. Розімнулись. Відпочили. Кап, кап, кап.І за парти тихо сіли. Кап, кап, кап.

Номер слайду 5

Жив собі малий єнотик. Чухав зранку він животик. Полоскав у річці лапки. Їв він рибу й смачні раки. Ще любив робить зарядку, Та все точно, по порядку. Бігав. Стрибав. Присідав, Про здоров'я своє дбав. Дякуєм тобі, єноте, Що привчив нас до роботи. Хочем й ми рости міцними, Набиратись мерщій сили.

Номер слайду 6

Пливуть хмарки дощові. -Дощику, іди мерщій! Поливай поля, сади, Ти без діла не сиди. Буде гарно сад цвісти. Будуть діточки рости. Раз, два, три, чотири, п'ять- Треба сад нам поливать.

Номер слайду 7

Ми - сніжинки, ми-пушинки Ой як хочемо кружляти! Ми-сніжинки-балеринки Хочем танцювать і грати. Станемо усі ми в круг. Ти мій друг і я твій друг. Всі дерева побілили, Пухом землю ми накрили, В білу ковдру одягли Й від морозу вберегли.

Номер слайду 8

На болоті квакали Дві маленькі жабки. Щічки в них зелені Й зеленії лапки. Вранці умивалися, Рушничком втиралися, Ніжками тупотіли Та голівками вертіли. Вправо, вліво повертались, Низько-низько нахилялись. Жили жабки до ста літ. Друзям всім фізкультпривіт!

Номер слайду 9

Ми – осіннії листочки. На гілках всі сидимо. Дмухнув вітер – ми зірвались Й тихо – тихо летимо. Вітер знов подув на нас – раз. І зраділа дітвора – два. Закружляли ми в танку – три. І сплелися у вінку – чотири. Вийшли діти погулять - п'ять.

Номер слайду 10

Холоду я не боюся. Тепло – тепло одягнуся. Я морозу не боюся, З ним я міцно подружуся. Мерзне носик, мерзнуть щічки, Мерзнуть дітки біля річки. Не потрібно нам стояти, Треба бігати, стрибати.

Номер слайду 11

Сонце усміхнулось, Землю звеселяє, А малий Сергійко На сопілці грає: До, ре, мі, фа, соль, ля, сі. Ми працюєм дружно всі. Та втомилась дітвора – Відпочити нам пора. До, ре, мі – Всі присіли до землі. Соль, ля, сі – Піднялися учні всі. Люблять діти працювати, А також пісні співати. До, мі, ля, до, мі, ля . Пісня край наш звеселя.

Номер слайду 12

Раз, два – ми на річці. Три, чотири – ми в водичці. П'ять, шість – упірнаєм. Сім, вісім – виринаєм. Дев'ять, десять – є тут щуки, Карасі і окунці. Любим плавати ми дуже. Хвалять нас: «Ви – молодці!»

Номер слайду 13

Якось Зайчик і Їжак, Разом з ними Лис і Рак Стали вранці на зарядку Всі по росту, по порядку. Раз, два, раз, два В кого вище голова? Посварилися звірятка І не ходять на зарядку. Крикнув Вовк : - Агов, малята! Нумо швидше працювати! Раз – присіли, два – присіли, Набирайтеся всі сили. Тулуб – вліво, тулуб – вправо, Браво, друзі, усім. Браво! Треба спорт усім любити І зарядочку робити.

Номер слайду 14

Ми – маленькі та завзятіХочем добре вчитися. Раді сонцю, мамі й тату, Будемо трудитися. Раз – присіли, два – піднялись,Потягнулись, засміялись. Дружно в боки узялись, Мов берізки похилились. Вітер й дощ нам не страшні,Бо сміливі й дружні ми.

Номер слайду 15

Сонечко, сонечко. Глянуло в віконечко,Діток ніжно привіталоІ промінням приласкало. Учні швидко піднялися,Усі дружно потяглися,Ніжками затупотіли,Розімнули своє тіло,Політали, як пташки, Сіли знову за книжки.

Номер слайду 16

Працювали і стомились. Вже й голівки похилились. Та не слід нам сумувати,Треба всім відпочивати. Раз, два,три, чотири, п'ять –Наші ніжки тупотять. Ми голівки повернули. Вправо, вліво, вгору, вниз. Сонцю й друзям посміхнулисьІ до праці узялись.

Номер слайду 17

Мій старший брат військовий. В нього виправка чудова. Хочу й я таким же стати,Батьківщину захищати. А для цього гартуватись,Фізкультурою займатись. Я біжу, стрибаю, скачу. Я сміливий. Я не плачу. Присідаю, в футбол граю. Справжнім воїном зростаю.

Номер слайду 18

Котик Мурчик наш проснувся. Позіхнув і потягнувся. Посміхнувся сонцю, квітам,А також маленьким дітям. Став зарядку він робити. Хоче котик довго жити. Раз – присів, на два – устав,Потім до землі припав. Тут собака раптом: «Гав!»Мурчик швидко утікав.

Номер слайду 19

Їжачок ішов по лісіІ зустрів у хащі лиса. Не злякався наш малюк,А згорнувся у клубок. Покотився він у ліс. Гледь – втікає швидко лис.Їжачок наш потягнувся,То зігнувся, розігнувся. Раз – присів, на два – устав. Й помаленьку почвалав. Наш хоробрий їжачок. Пішов спати на бочок.

Номер слайду 20

Зайцю холодно сидіти,Треба лапоньки зігріти. Раз, два, раз, два. Треба лапоньки зігріти. Зайцю холодно стояти. Треба йому пострибати. Раз, два, раз, два. Треба йому пострибати. Та хтось зайчика злякав. Зайчик хутко утікав.

Номер слайду 21

Раз, два, три, чотири, п'ять. Вийшли зайці погуляти,А за ними лисенята Хочуть зайчиків спіймати. Ми про це почули –Ми зайчат врятуєм. Проженемо лисенят. Станем дружно всі у ряд. Помахаємо руками,Потупцюємо ногами. Гей, маленькі зайченята, Нумо з нами в ігри грати.

Номер слайду 22

Зайчик сіренький По полю скаче: Скок – скок. Коник ніжками вибиває: Цок – цок. Дятел стукає на дубі: Тук – тук. Ну а що нам за це буде? Грюк! Грюк!

pptx
Додано
6 травня 2020
Переглядів
853
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку