Презентація "Формула життя успішної людини"

Про матеріал
Цей матеріал можна використати для проведення виховних годин в 10-11 класах. Також на лекціях з філософії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: мої секрети успіху

Номер слайду 2

Всім нам дуже хочеться бути успішними, жити благополучно і забезпечено. Однак далеко не всім вдається цього досягти.

Номер слайду 3

Для кожного існує своє поняття успіху, тому дати однозначну відповідь на це питання не можливо. Тут і криється парадокс: як можна досягти того, чого ми самі для себе не визначили? Як можна зрозуміти, що рухаємося в правильному напрямку? Як зафіксувати, що ось нарешті досягли успіху?Що таке успіх?

Номер слайду 4

Давайте з’ясуємо, як для себе визначають успіх сучасні мислителі, політики, бізнесмени. Ті люди, яких прийнято вважати успішними. Наведу декілька таких формулювань, які найбільш мені імпонують.

Номер слайду 5

Наприклад, Річард Бренсон незважаючи на те, що його статки, як засновника Virgin Group, складають більше $ 4 млрд., прирівнює успіх і щастя.“Дуже багато людей визначають наскільки вони успішні тим, скільки грошей вони заробили або людьми, з якими їх пов’язують. На мою думку, справжній успіх повинен вимірюватися тим, наскільки щасливим ти є“.

Номер слайду 6

Уїнстон Черчілль – британський політик, державний діяч, прем’єр-міністр Великобританії лауреат Нобелівської премії з літератури, письменник, художник говорив:“Успіх – це здатність крокувати від однієї невдачі до іншої не втрачаючи, ентузіазму“.

Номер слайду 7

Опра Уїнфрі – відома американська телеведуча, ведуча популярного ток-шоу, перша темношкіра жінка мільярдер, задає питання, яке допомагає досягти успіху:“Як більше служити іншим і світу? Задайте це питання, і відповідь який ви знайдете і який наповнить вас і є для мене найголовнішим визначенням успіху“.

Номер слайду 8

Стівену Кові – консультанту лектору, автору однієї з найвідоміших книг з особистісного розвитку “7 навичок високоефективних людей” належать такі слова щодо успіху:“Якщо ви уважно обдумаєте, що б ви хотіли щоб про вас сказали на ваших похоронах, то ви знайдете своє визначення успіху“.

Номер слайду 9

Прагнення до життєвого успіху, особливо в молодому віці, властиве практично кожному. Треба тільки навчитися його реалізовувати. При цьому слід пам’ятати, що універсальної формули успіху немає. Але якщо ти знаєш, чого прагнеш, це вже добре!

Номер слайду 10

У – універсальність, С – самодисципліна, П – планування, І – інтелект, Х – характер. То що ж таке успіх для мене? Важаю, що саме слово виступає своєрідною абревіатурою, в якій і криється секрет: Якщо зібрати всі компоненти до купи, то отримаємо щось на кшталт математичної формули, яка дає вірну відповідь

Номер слайду 11

Окремо слід звернути увагу надодаткові умови, які також впливають на результат– наполегливість, – працьовитість, – завзятість – і трішечки креативності.

Номер слайду 12

Не варто порівнювати свої успіхи з досягненнями інших людей. Більшість грошових капіталів – ніщо перед станом Рокфеллера; популярність, обдарованість, влада, краса – все це поняття відносні, так само як і саме поняття успіху. Якщо ви будете серйозно порівнювати себе з героями сучасних міфів, то навряд чи прийдете до будь-яких позитивних результатів і конструктивних рішень. Орієнтуйтеся на свої особисті ресурси і можливості, створюйте свій особистий простір, працюйте над собою, намагайтеся рухатися вперед не зважаючи не нащо.

Номер слайду 13

А ще, треба намагатись усунути перешкоди на своему шляху. Такими є: Найпоширеніша з них – час. Його постійно не вистачає, але при цьому здається, що попереду чи не вічність та успіх колись прийде сам собою. Не влучай у цю пастку! Знайди баланс між плануванням та реалізацією задуманого. по-перше – відмовки.

Номер слайду 14

Деякі думки, навіяні батьками або вчителями ще в дитинстві, заважають нам досягти успіху. “Ніхто так не робить!“, “Кому це потрібно?“, “Будь як усі“– такі установки здатні задушити в зародку будь-який креатив. Треба пам’ятати, що саме несподівані ідеї є двигунами прогресу та відправною точкою для успіху. По-друге – стереотипи.

Номер слайду 15

Минули невдачі змушують нас діяти обережно. Спогади про провалену олімпіаду, розкритикований проект, невдалий виступ створюють так званий ефект вивченої безпорадності. У результаті ти не намагаєшся скористатися щасливим шансом навіть тоді, коли всі обставини сприяють цьому. Тільки активність, неодноразові спроби досягти бажаного і віра у свої сили дозволяють досягти успіху. По-третє – сумніви.

Номер слайду 16

Всі перешкоди на шляху до мети – ніщо в порівнянні з твоїм внутрішнім демотиватором. Ти ні на йоту не наблизишся до успіху, якщо не розумітимеш, навіщо він тобі потрібен. Що ти хочеш отримати – славу, гроші, щастя в коханні? Чи справді це те, що тобі потрібно? Розберися у своїх бажаннях, розстав пріоритети, і тоді зможеш не просто подолати всі складнощі, але навіть і не помітити їх на своєму шляху.І нарешті по- четверте демотиватор.

pptx
Додано
24 березня 2023
Переглядів
555
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку