Презентація "Формування екологічної компетентності на уроках географії та в позаурочний час"

Про матеріал
Головна роль у процесі формування екологічної компетентності молодих поколінь належить школі, оскільки саме в цей віковий період відбувається формування основ екологічної культури, екологічного мислення цілісного світогляду, системи переконань, що здійснюють вплив на потреби і прагнення особистості.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Учитель географії Лісна Катерина Архипівна

Номер слайду 2

Головна роль у процесі формування екологічної компетентності молодих поколінь належить школі, оскільки саме в цей віковий період відбувається формування основ екологічної культури, екологічного мислення цілісного світогляду, системи переконань, що здійснюють вплив на потреби і прагнення особистості. Формування екологічної компетентності в ліцеї здійснюється через проєктну діяльність, а саме: 1. «Дослідження підземних водних ресурсів селища Солоницівка Харківської області». Метою проєкту є посилення соціально відповідальної поведінки молоді стосовно навколишнього середовища та водозбереження, а також розвиток почуття персональної відповідальності та піклування про природу й водні ресурси. У рамках практичного спрямування проводиться природоохоронна робота з учнями зі збереження водних ресурсів нашого краю. На території селища знаходиться 8 об’єктів джерельної води, які потребують охорони і приведення до належного екологічного стану. Ліцеїсти цілеспрямовано очищають джерела, проводять інформаційну роботу серед мешканців громади, які також беруть активну участь в очищенні.

Номер слайду 3

2. «Вплив шкідливих викидів ТЕЦ -5 на екологію селища Солоницівка». Учні провели дослідження впливу викидів Харківської ТЕЦ-5 на екологічний стан селища. 3. «Дослідження стану поселення річкового бобра на р. Уди Харківськоі області» Ліцеїсти дослідили наслідки діяльності бобрів на водоймах нашого селища. Унаслідок копіткої роботи над пізнавальною темою в учнів сформувалося дбайливе ставлення до природи, свій погляд на становлення гармонійних відносин між природою і людиною. 4. «Безпритульні тварини як одна з екологічних проблем селища Солоницівка». Основою проєкту є визначення кола проблем, пов’язаних з безпритульними тваринами селища Солоницівки і визначено шляхи виходу із ситуації, що склалася. 5.Наслідки антропогенного впливу на Моховате болото. Актуальність роботи полягає в тому, що Моховате болото зазнало великого антропогенного впливу і його дослідження та оцінка сучасного стану є надзвичайною проблемою.

Номер слайду 4

Всеукраїнський збір екологів м.Полтава Практична робота “Спостереження за погодою” “Дотик природи” м. Київ

Номер слайду 5

ІІІ науково-практична конференція “ Актуальні питання біології, екології, хімії “ на базі Харківської зооветеринарної академії Виступ екологічної бригади

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Дослідження підземних вод смт Солоницівка

Номер слайду 8

Екологічний стан поселення річкового бобра на р.Уди смт Солоницівка

Номер слайду 9

Безпритульні тварини як одна з екологічних проблем селища Солоницівка

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Проєкт на перспективу. Гідрологічний режим та біоіндикація вод річки Уди в межах селища Солоницівка

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

ppt
Пов’язані теми
Географія, Виховна робота
Додано
13 березня
Переглядів
69
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку