Презентація Г.В. Крюков повість "Жайворонки залишаються на зиму"

Про матеріал
Презентація, присвячена творчості видатного письменника Херсонщини Г.В. Крюкова, а саме його повісті "Жайворонки залишаються на зиму". Підійде для проведення уроків літератури рідного краю
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

«Літературне слово Георгія Крюкова пристрасне і мальовниче, документальне і правдиве» В.Кулик

Номер слайду 3

«Птахи не хочуть відлітати» (1991 ) «Глухомань» (1994) «Пою, о женщина ,тебя» (1997) «Душе моей тебя недоставало» (1998) «Перед Богом і людьми» (2001) «Поклик неба» (2002) «Чолом тобі, земле…» (2008) «Я Тарас. Прийшов до вас..» (2009) «Часом з квасом» (2010) «Жайворонки залишаються на зиму» (2011) «Дивосвіт» (2011)

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Тема: зображення часів окупації півдня України в роки Другої світової війни ; розповідь про нелегке життя дітей у воєнні роки. Ідея: засудження жорстокості окупантів, схвалення сердечної доброти і людяності. Основна думка: пережити лихоліття можна лише зберігши кращі людські якості.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

«Майдан думок» Висловіть свої міркування щодо фраз з твору «Усю зиму не відлітали жайворонки. Об’єднавшись у великі зграї, удень і вночі кочували вони полями» «А в небі співали жайворонки звільненій землі» «Але ми ніколи не відмовлялися від роботи. Ми навіть вивчили норму на кожен день»

Номер слайду 10

Роль (Хто пише) Аудиторія   Формат   Тема Письменник Читачі Лист Будьте добрими і милосердними… Дідусь Онуки Звернення «Не сваріться, жийте в згоді:тільки мир збере усе…» Читачі Письменник Подяка Дякуємо Вам за ваше добре серце!

Номер слайду 11

Рефлексія Сьогодні я дізнався… Було цікаво… Було складно… Я зрозумів, що… Тепер я зможу… Я навчився… У мене вийшло … Я зміг…

Номер слайду 12

Створити презентацію «Цікавий художній твір»

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Аннабердієва Лариса Борисівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
15 лютого 2022
Переглядів
381
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку